PET MERA ZA PRIVREDU: Predlog Unije poslodavaca i PKS Vladi Srbije

S. B.

20. 11. 2020. u 15:46

ПЕТ МЕРА ЗА ПРИВРЕДУ: Предлог Уније послодаваца и ПКС Влади Србије

Foto: Novosti arhiva

UNIJA poslodavaca Srbije je zajedno s Privrednom komorom Srbije predložila Vladi Srbije pet mera za pomoć privredi u uslovima nastavljene krize zbog pandemije kovid-19, saopšteno je iz Unije poslodavaca.

Unija i Komora predlažu da se PDV u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva za hranu i piće smanji na 10 odsto, da se odloži plaćanje poreza i doprinosa na zarade ili da se one u sektoru malih i srednjih preduzeća delimično otpišu.

Sledeći predlog jeste da se obustavi uvođenje novih taksi i dažbina na državnom i lokalnom nivou.

Predlaže se i nastavljanje garantne šeme za podršku likvidnosti i investicionim ulaganjima za mala i srednja preduzeća, kao i nadoknada do punog iznosa zarade zaposlenog a koja iznosi najviše do 50 odsto zarade u slučaju da zbog smanjenog obima posla poslodavac nema potrebu za angažovanjem zaposlenog na puno radno vreme. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

zabrinut

20.11.2020. 17:59

Hteli ste liberalno trziste dok ste punili svoje dzepove i kupovali drustvene firme za bagatelu, sada bi da vratite socijalizam i da drzava preuzme odgovornost za privredu (firme).... prijatelji ako vam se ne isplati zatvorite i na trziste rada, ko opstane imace vece trziste i poslovace bolje, imace vise zaposlenih zbog povecanog obima posla, placace vece poreze... niko nece izgubiti sem nesposobnih gazda koji su navikli na dotiranje iz budzeta po raznim osnovima!