JAČAJU SARADNJU: Udruženje banaka u međunarodnoj mreži

B. Ca.

18. 11. 2020. u 20:10

ЈАЧАЈУ САРАДЊУ: Удружење банака у међународној мрежи

Ilustracija / Foto Depositphotos

UDRUŽENJE banaka Srbije, organizacija koja okuplja sve banke koje posluju u Srbiji, kao i Beogradsku berzu, pristupilo je Mreži održivog bankarstva Međunarodne finansijske korporacije - IFC.

 

To je jedinstvena, dobrovoljna zajednica regulatornih agencija finansijskog sektora i bankarskih udruženja iz tržišta u razvoju, koja se zalaže za unapređenje održivih finansija. Zajedno sa 41 zemljom članicom predstavlja 43 biliona američkih dolara ukupne bankarske imovine na tržištima u razvoju.

Međunarodna finansijska korporacija je članica Grupe Svetske banke i najveća globalna razvojna institucija usmerena na privatni sektor na tržištima u nastajanju. Radi u više od 100 zemalja, koristeći svoj kapital, stručnost i uticaj kako bi stvorila tržišta i mogućnosti u zemljama u razvoju.

U fiskalnoj 2020. godini uložila je 22 milijarde dolara u privatne kompanije i finansijske institucije u zemljama u razvoju, koristeći snagu privatnog sektora da zaustavi ekstremno siromaštvo i podstakne zajednički prosperitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)