FISKALNIM DO STANA: Počelo slanje koverata za treću nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi"

S. B.

17. 10. 2020. u 08:00

KOVERTE se već šalju. Vlada je pre mesec dana najavila, a od 15. oktobra građane je i pozvala da se uključe u nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi". Organizuje se treći put. "Ulaznica" je deset fiskalnih računa ili slipova na iznos od najmanje 100 dinara, koji su izdati najranije 1. septembra. Prvo izvlačenje srećnih, punoletnih, dobitnika se očekuje tokom novembra, a drugo kolo nagradne igre će se organizovati početkom 2021. godine.

ФИСКАЛНИМ ДО СТАНА: Почело слање коверата за трећу наградну игру Узми рачун и победи

Novosti

Da bi građane motivisila da insistiraju na fiskalnim računima, Vlada je spremila primamljiv nagradni fond. Vredni potrošači mogu da računaju na jedan od 60 automobila "fijat 500 L" ili jedan od 12 stanova u prestonici. Poklanja se deset nekrtenina u Zemunskim kapijama i dve u Beogradu na vodi. Takmiče se i gradovi i opštine i to po tome odakle je stiglo najviše koverata. Najuspešniji će moći da podele 180.000 evra za finansiranje javnih projekata, koje budu izabrali njihovi građani.

- Organizacija nagradne igre jedna je od aktivnosti predviđenih Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije, a na osnovu pozitivnih iskustava iz prethodnih godina - objašnjava Vlada Srbije u saopštenju. - Prema istraživanju NALED-a, u prethodnom krugu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018", učestvovalo je 41 odsto građana Srbije, direktno ili preko članova porodice. Poslali su više od 107 miliona fiskalnih računa i slipova, koji su bili minimalne procenjene vrednosti od 37,4 milijardi dinara. Nagradna igra ostvarila je i pozitivan uticaj na poresku kulturu, s obzirom na to da su građani uputili 55 odsto više prijava Poreskoj upravi za neizdavanje fiskalnih računa u odnosu na isti period pre nagradne igre. Bezgotovinska plaćanja povećana su za 18,8 odsto. Više od trećine građana istaklo je da ih je nagradna igra podstakla da uzimaju fiskalne račune, a 42 odsto da bi ponovo učestvovalo u takvoj akciji.

BESPLATNO SLANjE KOVERATA

ORGANIZATORI poručuju da mogu da se koriste koverte bilo koje boje, veličine ili oblika, ako one staju u poštansko sanduče. Prilikom adresiranja koverata, na prednjoj strani potrebno je napisati UZMI RAČUN I POBEDI 2020. Na poleđini pošiljke obavezno je da se čitko upiše ime i prezime, adresa prebivališta iz ličnog dokumenta, kao i kontakt telefon. Slanje koverata je besplatno, a o njihovom čuvanju do formalnog početka nagradne igre stara se "Pošta Srbije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri