NIS nastavlja strateška partnerstva sa lokalnim zajednicama širom Srbije

Promo

03. 09. 2020. u 13:54

DRUŠTVENA odgovornost za NIS predstavlja ulaganje u budućnost i strateška partnerstva sa lokalnim zajednicama širom Srbije i sa ovom vrstom podrške NIS će nastaviti i u budućnosti, rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije.

НИС наставља стратешка партнерства са локалним заједницама широм Србије

Foto: Promo

Smirnov je, kako prenosi Tanjug, dodao da NIS ove programe realizuje u komunikaciji sa državom i sa lokalnim zajednicama, jer želi da zna „šta je građanima najpotrebnije u svakom trenutku“.

- Strateška polja za nas su mladi, studenti, obrazovanje i sport, vrtići, pomoć nezbrinutoj deci... Usmeravamo novac tamo gde je potrebno. Ove godine smo, na primer, odlučili da uložimo u digitalizaciju I bezbednost u školama, u dogovoru s Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom unutrašnjih poslova i taj projekat sprovodimo u 12 gradova i opština u kojima poslujemo - rekao je Smirnov i dodao da je za to opredeljeno 114,5 miliona dinara.

Na konstataciju da je NIS u prethodnih 11 godina u društveno odgovorne projekte ukupno uložio više od 3,8 milijardi dinara, Smirnov je kazao da je kompanija podržala „stotine fantastičnih projekata“ širom Srbije kao što su izgradnja i obnova igrališta, parkova, učionica, podrška u nabavci medicinskih aparata i vozila, brojne humanitarne akcije, doprinos velikom broju sportskih i kulturnih manifestacija.

Prema njegovim rečima, NIS će nastaviti sa ulaganjima u zajednicu uprkos krizi na tržištu izazvanoj pandemijom korona virusa.

- Fokus u narednom periodu biće očuvanje zdravlja naših zaposlenih i potrošača, kao i očuvanje stabilnosti poslovanja i osnovne delatnosti NIS-a uprkos svim izazovima koje je pandemija donela. Da biste svoj uspeh delili sa zajednicom u kojoj radite, najpre sami morate biti uspešni. U tom smislu, NIS će svoju politiku u oblasti društvene odgovornosti i sponzorstava i donacija svakako morati da prilagođava aktuelnoj situaciji. Ali, kao što sam već rekao, uprkos novonastalim okolnostima izazvanim pandemijom, kompanija nije odustala od ključnih projekata i podrške zajednici u kojoj posluje. Na kraju, mogu reći da sam optimista i gotovo sam siguran da će sledeća godina, uprkos svim izazovima, biti mnogo bolja - kazao je Smirnov.

On je dodao da je poslovanje u skladu sa principima održivog razvoja izuzetno važno za kompaniju i da je zato NIS krajem maja objavio 10. jubilarni verifikovani Izveštaj o održivom razvoju.

- Izveštaj je važan jer je bitno transparentno pokazati poslovanje u skladu s održivim razvojem, a to je naše strateško opredeljenje - rekao je Smirnov.

On je naveo da su NIS i matična kompanija “Gasprom njeft” podržali “Air Serbia” i javne službe Republike Srbije i obezbedili im gorivo tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, dok su volonteri NIS-a organizovali podršku sugrađanima.

- Već godinama sprovodimo volonterske akcije, a pre dve godine smo i zvanično osnovali Klub volontera NIS-a, čiji članovi su od prvog dana izbijanja pandemije pomagali svojim sugrađanima uz poštovanje svih mera i ograničenja kretanja. Što se komunikacije tiče, verujem da smo zaista prikazali najbolje moguće prakse, kako u internoj komunikaciji sa našima zaposlenima, tako i u eksternoj, ne samo sa medijima, već sa spoljnom javnošću uopšte. Brza, tačna, precizna i transparentna komunikacija su zaista bili i ostali naša vodilja - rekao je Smirnov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024