ZA INFRASTRUKTURU SRBIJE 3,3 MILIJARDE EVRA: Mihajlović u poseti pirotskoj fabrici vode

V.Ć.

04. 08. 2020. u 16:32

POTPRESEDNIK Vlade Srbije i ministarka građevine, infratstrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović, izjavila je u Pirotu, da će u komunalnu infrastrukturu Srbije biti uloženo 3,3 milijarde evra. Od toga, 2,5 milijarde dobiće 70 opština i gradova istočne i južne Srbije.

ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ СРБИЈЕ 3,3 МИЛИЈАРДЕ ЕВРА: Михајловић у посети пиротској фабрици воде

Foto: V. Ćirić

Ona je nakon obilaska fabrike vode u Berilovcu, konstatovala da je urađeno mnogo projekata sa nemačkom KFV bankom, sa kojom je do sada u komunalnoj infrastrukturi uloženo 150 miliona  evra, a u narednom periodu biće realizovano još 350 miliona.

- U Pirotu su realizovani mnogi projekti, a najznačajniji je Koridor 10, zatim Slobodna zona,koja je važna za privredu celog kraja, baš kao i infratstruktura. Projekti su odraz dobro irganizovane gradske uprave, koja je svesna da ljudi moraju da imaju  dobro vodosnabdevanje, kanalizaciju, prečistače otpadnih voda kako bi ostali da žive na ovom području.Nadam se da će u drugoj polovini ove godine početi izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u vrednosti od  12,4 miliona evra-zaključila je  ministarka.

Foto: V. Ćirić

Sličnu dinamiku izgradnje najavili su i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, kao i diroektor JP "Vodovod i kanalizacija" Zoran Nikolić, koji je podsetio da je u  vodosnabdevanje uloženo 3,3 miliona evra.

- Saradnja sa ministarstvom građevina do sada je bila odlična i ona će nas upravo preporučili za sledeće projekte.Izgradnjom postrojenja za prečiščavanje otpadnih voda , uz savremenu sanitarnu deponiju koja uspešno radi i dobro vodosnabdevanje, zaokružićemo ekološku zaštitu prostora na kome živimo-naglasio je pirotski gradonačelnim Vladan Vasić, dok je načelnica okruga Dragana Tončić rekla da je , na ovom području puno uloženo upravo u komunalnu isnfratsrukturu.                                                

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DAVOS 2024: Ciljevi održivog razvoja kao put ka boljem svetu za sve