EVO KADA STIŽE PRVIH 155 EVRA ZA ZAPOSLENE: Ministar finansija objasnio kako će se sve odvijati

Novosti online

četvrtak, 30. 07. 2020. u 17:58

ЕВО КАДА СТИЖЕ ПРВИХ 155 ЕВРА ЗА ЗАПОСЛЕНЕ: Министар финансија објаснио како ће се све одвијати

Foto: Instagram

VLADA Srbije danas je usvojila pravni okvir za sprovođenje novog paketa ekonomskih mera za pomoć privredi.

Ovim povodom oglasio se ministar finansija Siniša Mali.

- Danas smo na sednici Vlade Republike Srbije usvojili pravni okvir za sprovođenje novog paketa ekonomskih mera za pomoć privredi - napisao je na svom Instagram nalogu ministar finansija. 

- Prvih 155 evra za zaposlene stiže do 10. avgusta, a druga uplata u septembru. Takođe, za jedan mesec su odloženi porezi i doprinosi na zarade.

- Svi privrednici koju su već koristili mere, su automatski prijavljeni, a novoosnovani privredni subjekti treba da se prijave do 15.9. tako što će u poreskoj prijavi kao datum dospeća poreza i doprinosa na zarade staviti 5. januar 2021. godine - zaključio je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

vladica76

30.07.2020. 20:59

Sta to znaci" svi zaposleni?" moj p[oslodavac nije trazio prosli put pomoc!..naravno ja sam radio na normu i umanjena mi je plata..da li "svi zaposleni"znaci-svi ili samo ako se "poslodavci"pitaju? podrska za mere koje je Vlada Srbije pokrenula i podrska za pregovore u Briselu!!!

Ljesnik

30.07.2020. 21:54

Kako to da pomoc uvek ide zaposlenima, anika dne zaposlenima?? Valjda se prvo treba pomoci nezaposlenima. Njima je najteze. Bukvalno nemaju za hranu i garderobu! PREDSENIK JE LEPO REKAO da je ona pomoc od 100€ za punoletne gradjane bila dobra stvar, jer se pokazalo da ju je narod odmah trosio i tako novac upumpao u tokove. I to je zaista tako! Zar nije onda logicno, ako je prvi krug bio tri plate u iznosu minimalca za zaposlene, da su i nezaposleni tri puta dobili po 100€. Ovako su zaposleni odbili tri minimalca i 100€, a gladnima samo po 1000€. Takodje ako sad zaposleni dobijaju dva puta po 60% minimalca, zar ne bi nezaposleni onda trebali dobiti dva puta po 60€. Nezaposlenima je najteze!