DO NOVOG SADA KAO TAKSIJEM PO BEOGRADU: Ministar Momirović najavio da se brza pruga od prestonice do Srpske Atine otvara u martu

E. R.

12. 01. 2022. u 09:37

DEONICA auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine do Pakovraće biće otvorena do 11. februara. Najkasnije u martu konačno će i brzi vozovi početi da saobraćaju obnovljenom prugom od Beograda do Novog Sada.

ДО НОВОГ САДА КАО ТАКСИЈЕМ ПО БЕОГРАДУ: Министар Момировић најавио да се брза пруга од престонице до Српске Атине отвара у марту

Foto Tanjug

Ovo je juče najavio ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. Prema njegovim rečima, cena karte, za vožnju od 30 minuta, biće do 1.000 dinara.

- Dva grada će biti povezana najkvalitetnijom prugom u Istočnoj Evropi, kao i njom će saobraćati "Štadlerovi" dabldeker vozovi - rekao je Momirović. - Očekujemo da ćemo prugu pustiti u martu. Počelo je testiranje pruge. Karta ne bi smela da bude skuplja od 1.000 dinara. Ovaj voz će biti i turistička atrakcija za sve posetioce iz regiona.

Kada je reč o deonici "Miloša Velikog", od Preljine do Pakovraće, u toku je tehnički prijem ovog dela, kako bi put bio bezbedan za sve učesnike u saobraćaju.

- Važno je da će ova deonica u narednom periodu omogućiti lakši i brži saobraćaj, kao i rasteretiti ulaz u Čačak - rekao je Momirović. - Ta deonica je trebalo da bude završena 1985. godine i nije važno da li je u januaru ili decembru. Pričam o auto-putu koji će se koristiti narednih sto godina. Zamislite da smo pustili taj auto-put i da se desila onakva nesreća kao što se desila u Novom Pazaru, pre dvadesetak dana. Mi moramo da se pridržavamo najvišeg nivoa bezbednosti koji postoji u Evropi i zato auto-put nije pušten, iako su radovi praktično završeni.

VOZOVI

PRVI "Štadlerov" voz, koji će ići od Beograda do Novog Sada i nazad, već je stigao u Srbiju. Drugi se očekuje u februaru, dok će treći voz stići u martu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)