POBEDNIČKI DUH JE NAJVAŽNIJI - I U EKONOMIJI I U FUDBALU: Vučić o teškim godinama i borbi za bolju Srbiju

Novosti online

31. 12. 2021. u 09:58

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije najvažnije da naša reprezentacija u fudbalu da gol već da se igrači bore za svoj narod i ponos nacije, da je važan pobednički duh, kao i u svim drugim oblastima.

ПОБЕДНИЧКИ ДУХ ЈЕ НАЈВАЖНИЈИ - И У ЕКОНОМИЈИ И У ФУДБАЛУ: Вучић о тешким годинама и борби за бољу Србију

Foto: Printscreen/K1

- Naravno da nije najvažnije da li ćemo loptu da štutnemo u gol, ali je to važno za pobednički duh naroda - rekao je Vučić.

Podsetio je na jednu utakmica Reala kada su njihovi navijači tražili ostavku trenera tako što su mahali belim maramicama, ali da su se igrači tako borili na toj utakmici da na kraju, iako je rezultat bio 1:1, više nisu mahali maramicama.

- Ljudi hoće da vide borbu da je stalo nekom do nacije i do ponosa naroda, to je ljudima važno, a da li će lopta da uđe u gol, pa nekad uđe nekad ne, nekad imaš sreće, nekad ne - rekao je Vučić.

Presednik je rekao da se isto tako bori i da Srbija bude bolja zemlja i napomenuo da su devedesete godine prošlog veka bile teške zbog ratova, ali da su za srpsku ekonomiju bile teže dvehiljadite godine.

- Dvehiljaditih je deo proizvodne strukture i kompletne ekonomske infrastrukture bio delimično sačuvan, ali fiskalni sistem ne, kao ni ime Srbije u svetu. Još veći problem je 2000-tih bio u ekonomiji i teži udarac za ekonomiju pošto su bile pljačaške privatizcije, zatvaranje i katančenje fabrika - naveo je Vučić.

BONUS VIDEO: ALEKSANDAR VUČIĆ - Tri stvari na koje sam ponosan u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!