"REGENT" OTVARA FABRIKU U SVILAJNCU: Ceremoniji prisustvuje predsednik Vučić

Tanjug

20. 09. 2021. u 07:17

KOMPANIJA za proizvodnju električne rasvete "REGENT LIGHTING" iz Švajcarske otvara danas fabriku u Svilajncu.

РЕГЕНТ ОТВАРА ФАБРИКУ У СВИЛАЈНЦУ: Церемонији присуствује председник Вучић

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Svečanom otvaranju prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ceremonija otvaranja zakazana je za 10 sati, saopštila je pres-služba predsednika.

Ugovor o otvaranju fabrike, vredne osam miliona evra, koja će zaposliti 130 radnika, potpisali su pre više od godinu dana u Bazelu predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i operativni direktor "Regenta" Jorg Steimer.

"Regent" je u Svilajncu iznajmio objekat od preko 1.000 kvadratnih metara, gde je započeo proizvodnju, a paralelno gradio je objekat za sopstvenu fabriku, u prvoj fazi 6.000 kvadratnih metara, a u drugoj još toliko, saopštila je ranije Služba za odnose sa javnošću Skupštine Opštine.

Reč je o izvozno orijentisanoj kompaniji koja je izgradila fabriku u Velikom Polju, jednoj od dve industrijske zone ove opštine gde rade još četiri strane fabrike.

- Proces je trajao oko godinu i sada je uspešno završen. Ovo nije bitno samo za Svilajnac već i za Srbiju, jer je "Regent" svetski poznata kompanija - rekao je Milanović ranije Tanjugu i dodao da su u konkurenciji sa mnogo većim gradovima pokazali da umeju da odgovore na ovako velike izazove.

- Proces odlučivanja je bio dug i detaljan, odlučili smo se za Srbiju. Razmatrali smo više opcija, među kojima su Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije, ali smo na kraju imali veliku podršku Svilajnca i zato smo odlučili da našu fabriku gradimo baš tamo - rekao je Steimer.

Generalni direktor "Regenta" Kristof Placer je istakao da se "raduje otvaranju nove fabrike u Svilajncu".

- Ono što nam je potrebno je visokokvalifikovana radna snaga i zato smo se odlučili da budemo deo sistema dualnog obrazovanja sa kojim imamo odlično iskustvo u Švajcarskoj - rekao je on.

Radnici iz Srbije koji rade u ovoj kompaniji u Švajcarskoj rekli su delegaciji iz Svilajnca da je "Regent" odličan poslodavac i da su veoma zadovoljni uslovima rada u kompaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)