KUĆA U SRBIJI ZA 1.500 EVRA: U ponudi više desetina objekata za neverovatno nisku cenu, a evo zbog čega se ne kupuju

Novosti online

27. 06. 2021. u 21:05

DOK slušamo kako cene nekretnina lete do neba, još ima porodičnih kuća koje se mogu kupiti za malo para i uz dodatna ulaganja prilagoditi meri kupca. Dobar deo takvih nude banke koje su aktivirale hipoteku jer dužnici zajmove nisu vraćali.

КУЋА У СРБИЈИ ЗА 1.500 ЕВРА: У понуди више десетина објеката за невероватно ниску цену, а ево због чега се не купују

Foto: Depositphotos

U ponudi je i više stanova i porodičnih kuća koje se mogu kupiti za relativno malo para i koje ne zahtevaju previše dodatnih ulaganja. Najveći broj takvih nekretnina nude banke, a na tržištu su se našle pošto su aktivirane hipoteke jer dužnici nisu redovno vraćali svoje zajmove. Tako se, na primer, u naselju Ripanj, koje pripada gradskoj opštini Voždovac, na 15 km južno od Beograda, kuća površine 105 kvadrata prodaje za 6.500 evra.

Porodična kuća u Mladenovcu, površine 134 kvadrata, prodaje se za 12.500 evra. Slična nekretnina u Surčinu, koji bi uskoro mogao da postane privredni i saobraćajni centar, površine 110 kvadrata, košta 12.800 evra, dok je u Velikoj Moštanici, na beogradskoj opštini Čukarica, na prodaju kuća za 17.200 evra.

Trenutno je više desetina takvih kuća u ponudi širom AP Vojvodine.

Nema opštine u pokrajini gde nema bar jedna porodična kuća za prodaju, s tim što ih je više van sedišta opština, a manje u samim opštinskim centrima. Zajedničko za sve je što su izgrađene na velikim placevima, pa imaju i velika dvorišta i izgradnjene pomoćne objekte. Uz skoro svaku nekrentinu, osim osnovnih podataka, stoje i fotografije ,a pregledom ponude može se zaključiti da su ove nepokrentosit najjeftinije u Banatu.

Na području opštine Kovin (Banat) tri kuće su na prodaju, jedna je u Mramorku i za nju nije istaknuta cena, druga se nalazi u Bavaništu i košta blizu 4.500 evra, a treća u Deliblatu je dvostruko skuplja 9.000 evra.

I Čoka je u Banatu i sedište je lokalne samouprave. Jedna kuća baš u Čoki prodaje se za blizu 4.300 evra , a druga u Crnoj Bari je napuštena, ali sa ogromnim placem, košta svega 1.594 evra.

Kod nas se svakog svakog dana održava bar jedna licitacija na kojoj se prodaju kuće, stanovi, vozila, ali i sve ostale sitne pokretnosti, poput televizora, kreveta, ormara, komoda, pa čak i sitnijih poput pegli i knjiga. U pitanju su stvari građana koji kasne u otplati kredita, lizinga ili minusa banke, a čija je imovina zaplenjena i ponuđena po nižim cenama kako bi se dugna ovaj način otplatio.

Zanimljivo je da je zakonom zabranjeno da se plene obuća, odeća, posteljina, posuđe, neophodan nameštaj, šporet, hrana i ogrev za tri meseca, ordenje, medalje i odlikovanja, lična pisma, rukopisi i invalidska pomagala, ali samo ako je dužniku neophodno za život.

I dok je u svetu potpuno normalno posećivati licitacijei kupovati imovinu dužnika, u Srbiji je ovaj vid sticanja stvari, bile one pokretne ili nepokretne, i dalje tabu. Zbog toga, sve ove nekretnine ali i stvari godinama ostaju bez kupaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)