VAŽNO OBAVEŠTENJE U VEZI POMOĆI OD 3.000 DINARA: Ako niste sigurni da li ste se uspešno prijavili, uradite ovo

Novosti online

01. 06. 2021. u 18:54

PRIJAVA za 3.000 dinara za vakcinisane počela je u ponoć.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ ПОМОЋИ ОД 3.000 ДИНАРА: Ако нисте сигурни да ли сте се успешно пријавили, урадите ово

Foto N. Skenderija

Da je interesovanje veliko, pokazao je i zvanični podatak da se za novac od ponoći do 16:30 časova prijavilo već 502.606 građana.

Unose se tri podatka

Prilikom prijave potrebno je uneti tri podatka, kako je prethodno najavio i ministar finansija Siniša Mali. On je rekao da će prijava za 3.000 dinara biti jednostavna, ista kao što je to bio slučaj kada su se građani prijavljivali za 30+30 evra, odnosno biće potrebno da se unese matični broj, broj važeće lične karte i da se izabere banka u kojoj želite da vam se uplati novac.

Međutim, kao što je bilo određenih problema tokom isplate prvih 30 evra državne pomoći punoletnim građanima, a o čemu je govorio i ministar finansija Siniša Mali, tako je razumno očekivati da će se i ovom prilikom zabeležiti pokoja reklamacija.

Provera prijave

Međutim, ako ste se već prijavili, a sumnjate da nešto nije u redu, na pomenutom sajtu Uprave za trezor možete proveriti da li je vaša prijava prihvaćena.

Potrebno je samo da kliknete na opciju "Provera statusa prijave" i unesete JMBG i broj lične karte.

Foto: Printscreen

 

Ukoliko je sve u redu pojaviće vam se sledeća poruka:

Foto: Printscreen

 

Šta ako imate problema?

Ukoliko niste uspeli da se prijavite kako treba, postoji opcija "Prijava problema" na koju takođe možete da kliknete.

Ipak, za sada ćete klikom na nju dobiti obaveštenje da će prijava problema u vezi sa funkcionisanjem servisa ili procesima isplate novčane pomoći biti dostupna tek od 5. juna.

Foto: Printscreen

 

Uskoro i kol centar

On je najavio i da će od petka 4. juna početi da radi kontakt-centar za prijavu telefonom, a broj će biti objavljen pred početak njegovog rada.

Ko se ne prijavljuje?

Siniša Mali je napomenuo da se za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri ne prijavljuju, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

"Naglašavam da se korisnici socijalne pomoći prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane građane“, istakao je ministar.

Kada kreće isplata?

Prijava za 3.000 dinara podrške imunizovanim građanima biće moguća do 15. juna, dok će isplate biti realizovane odmah po završetku prijave.

(B92.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)