NA PUTEVIMA POLOVINA BDP: Momirović na "Kopaonik biznis forumu"

S.B.

26. 05. 2021. u 15:09

U SAOBRAĆAJNOJ infrastrukturi trenutno su u toku investicije vredne čak 23 milijarde evra, što je blizu polovini srpskog bruto domaćeg proizvoda.

НА ПУТЕВИМА ПОЛОВИНА БДП: Момировић на Копаоник бизнис форуму

Tomislav Momirović

Pored ulaganja u putnu i železničku infrastrukutru, u narednih pet godina Srbija će uložiti i pet milijardi evra u kanalizacionu i vodovodnu mrežu i fabrike za prečišćavanje otpanih voda.

Ovo je istakao ministar saobraćaja Tomislav Momirović, na "Koponik biznis forumu", na panelu o infrastukturi i regionalnom povezivanju.

- U Srbiji se izvodi ili projektuje nešto više od 1.000 kilometara auto-puteva - istako je Momirović. - Radi se na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada i ona bi trebalo da bude završena do kraja godine. Sa evropskim partnerima smo uspeli da dogovorimo investiranje u brzu prugu od Beograda do Niša. Radi se deonica auto-puta od Čačka ka Požegi od 33 kilometara. Da bismo završili tu trasu, mi smo morali da na teritoriji opštine Čačak završimo eksproprijaciju za oko 1.440 katastrskih parcela, što znači da je sudbina stotine ljudi direktno promenjana zbog tog puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega