POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Danas odluka o merama za praznike

I.K.

28. 04. 2021. u 16:03

SEDNICA Kriznog štaba za borbu sa virusom korona počela je u 16 časova u Palati Srbija.

ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Данас одлука о мерама за празнике

Foto: I. Kovačić

Na njoj će naši epidemiolozi analizirati trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji, kao i eventualno novo ublažavanje mera za predstojeće praznike.

Član Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević je danas izjavila da Krizni štab zaseda svake nedelje, te da nema mnogo prostora oko popuštanja mera.

Foto: I. Kovačić

- Imamo jedne od najfleksibilnijih mera koje su se pokazale poprilično delotvorne kada se uporedimo sa drugim zemljama. Činjenica je da, iako registrujemo trend pada učestalosti obolevanja, i dalje je taj broj u hiljadama - napomenula je ona.

Kisić Tepavčević je rekla da okupljanje u zatvorenim prostorima dugo neće biti bezbedna mera.

- Apelujem još jednom na sve građane koji se nisu vakcinisali da to urade što pre, pre svega sačuvali svoje zdravlje - rekla je Kisić Tepavčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas