DA LI NAS ČEKA POPUŠTANJE MERA? Doktor Kon se oglasio i najavio kada očekuje da se situacija poboljša

Novosti online

19. 04. 2021. u 18:05

DOKTOR Predrag Kon je ranije rekao da smo prešli iz vanredne u nepovoljnu situaciju. Kako navodi - jedino tako može da se opiše.

ДА ЛИ НАС ЧЕКА ПОПУШТАЊЕ МЕРА? Доктор Кон се огласио и најавио када очекује да се ситуација побољша

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Sledeći stepen je nesigurna i imate uobičajena i povoljna. Mi ne možemo da kažemo drugačije nego da je nepovoljna - kaže dr Kon.

Upitan da li bi za praznike trebalo da očekujemo nove mere, navodi da se Krizni štab sastaje najmanje jednom nedeljno.

- Globalno je pandemija u najvećem usponu,a mi u Srbiji imamo spuštanje i imamo pritisak da se mere popuste. To je posledica vakcinacije, ali i mera - ističe.

Prema njegovim rečima, problem je što ljudi u ugostiteljskim objektima ne nose maske. Navodi da će u maju krenuti svadbe, a u junu prolsave matura, i ako se ne stekne navika da se maske nose imaćemo neobičnu situaciju.

Kako dalje navodi, preporuka je da se na proslave pozivaju vakcinisani ili da urade test.

- Ako neće - onda kažete da je obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru - objašnjava.

Prema njegovim rečima, maske na otvorenom su donete kao mera, ali zbog zakona nije moglo da se sprovodi. Navodi da je tražio da se kazne uvedu - kao motivacija.

Govoreći opet o merama za praznike, kaže da ne veruje da će se donositi nove, ali se ni postojeće neće ublažiti. Smatra da bi bilo katastrofalno da se broj zaraženih poveća kad se mere ublaže.

Kon je tokom gostovanja najavio kada će biti bolja situacija i dodao da je u Beogradu je ubrzan pad broja novozaraženih.

- U junu će biti značajno bolje. To će od polovine maja svakako da se oseti - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)