OGROMNA VEST ZA SRBIJU: Predsednik objavio - Krećemo u proizvodnju četvorovalentne vakcine!

Novosti onlajn

17. 04. 2021. u 22:01

PREDSEDNIK je večeras u Emisiji "Fokus" na B92 televiziji otkrio veoma važne vesti za Srbiju.

ОГРОМНА ВЕСТ ЗА СРБИЈУ: Председник објавио - Крећемо у производњу четворовалентне вакцине!

Vakcine će stizati na Torlak, a odatle na punktove širom države / Foto N. Skenderija

- Doneli smo odluku pre dva dana, imali smo težak sastanak povodom Torlaka - rekao je predsenik.

- Mi smo na sastanku odlučili da idemo u proizvodnju četvorovalentne vakcine protiv gripa, osim toga da povećamo proizvodnju vakcine protiv tetanusa. Dvadeset miliona smo izdvojili za zgradu.

Predsednik je rekao da je ulaganje u proizvodnju tu vakcine 100.000.000 evra i objasnio da "postajete sila" kada imate četvorovalentnu vakcinu protiv gripa. On je objasnio da veruje da za četiri godine možemo to da postignemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Jelisaveta

18.04.2021. 10:46

Srbija svakim danom sve vise napreduje, a dokaz tome je i pocetak proivodnje cetvorovalentne vakcine u institutu Torlak, kao i samo ulaganje u isti. Ovim ce nasa zemlja dokazati svoje mesto lidera u regionu, ali i postati lider u evropi.

Jelisaveta

18.04.2021. 10:50

Osim sto je proizvodnja vakcine veliki znacaj za zdravlje naseg gradjana, jer cemo samom proizvodnjom uspeti da ubrzamo proces dobijanja kolektivnog imuniteta, bice i odlicna investicija u strateski proizvod koji ce biti trazen u svim zemljama, pa samim tim doneti veliki uspeh Srbije kako na ekonomskom tako i na politickom planu.

Ana

18.04.2021. 11:21

Proizvodnjom četvorovalentne vakcine protiv sezonskog gripa Srbija se svrstava u izuzetno jake i mocne zemlje sveta,ovo je vise nego vazno i znacajno za narod ,zemlju ,buducnost zemlje.

Ivana

18.04.2021. 14:46

Veliki je ovo našeg predsednika Aleksandra Vučića, koji zaista radi savršeno za naš narod i našu državu. Torlak stavlja na vrh liste u farmaceutskoj industriji. Hvala predsedniče što činite sve da građani Srbije žive bolje.