BUKVALNO RUŠI BRDO KAD GAĐA: Vučić ponosan nakon velike zajedničke vežbe vojske i policije, posebno impresioniran ubicom projektila (FOTO)

Tanjug

17. 04. 2021. u 14:44

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić istakao je da je ponosan na sve što je danas video na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" tokom vežbe "Odgovor 2021" i poručio da će se nastaviti ulaganja u srpsku armiju.

БУКВАЛНО РУШИ БРДО КАД ГАЂА: Вучић поносан након велике заједничке вежбе војске и полиције, посебно импресиониран убицом пројектила (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

- Veoma sam ponosan na ono što smo danas videli u Banatu i na Pasuljanskim livadama, a videli smo kako zajedno mogu da rade MUP i vojska - rekao je Vučić po završetku vežbe.

Primetio je da su svi impresionirani kako "pancir" gađa - 5.000 metaka od 30 mm u minutu.

- To bukvalno ruši brdo i ogromno je pojačanje za Vojsku Srbije. Videli smo i kako tuku i na kojoj udaljenosti helikopteri Mi-35 i gama helikopteri. Žandarmerija je pokazala odlično umeće - istakao je Vučić.

Naglasio je da sve to pokazuje koliko je još ulaganja potrebno u vojsku i policiju koji će svakako biti.

- Naša vojska i policija moraju da budu još mnogo snažnije i da pripadnici imaju bolje uslove za život. Verujem da daljom modernizacijom, opremanjem i snaženjem armije i policije možemo preventivno da delujemo i da odvratimo svakog agresora - poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miloje

17.04.2021. 15:37

Pancir je izuzetno skup sistem da bi na ovakav način bio izložen riziku na liniji fronta. Međutim, bilo bi dobro kupiti ovaj top 30 mm, i ugraditi ga na PASARS platformu. Ovakav sistem bi bio jeftiniji, imao izuzetnu vatrenu moć pri dejstvu na zemaljske ciljeve, postoji mogućnost dejstva na ciljeve u vazdušnom prostoru. Ujedno Panciri bi bili izloženi manjem riziku jer bi bili stacionirani na položajima odakle bi dejstvovali u skladu sa prvobitnom namenom.