PLAŠIMO SE LOŠEG SCENARIJA U NOVOM PAZARU: Lončar upozorava na epidemiološku situaciju i slab odziv na vakcinaciju

Tanjug

17. 04. 2021. u 13:54

NAJSLABIJI odziv za vakcinaciju protiv korona virusa je u Tutinu, gde je vakcinisano svega 4,5 odsto punoletnih građana, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

ПЛАШИМО СЕ ЛОШЕГ СЦЕНАРИЈА У НОВОМ ПАЗАРУ: Лончар упозорава на епидемиолошку ситуацију и слаб одзив на вакцинацију

Foto: B. R.

Naveo je da je slab odziv za imunizaciju i u Trgovištu, Merošini i Novom Pazaru i upozorio da se u tom delu Srbije ne poštuju dovoljno mere i da su se građani previše opustili.

-Plašimo se da tamo ne dođe do nekog scenarija koji ne bismo želeli- rekao je Lončar novinarima nakon razgovora sa predstavnicima studentskih organizacija.

Kaže da je Novi Pazar i okolina trenutno jedno od najproblematičnijih mesta, jer je tu udeo zaraženih po broju testiranih najveći u Srbiji.

-To je iz više razloga, mislim da se ne poštuju dovoljno mere i ljudi su se previše opustili- rekao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina