GODINU DANA BEZ DOKTORA LAZE: Izgubili smo svetionik u medicini i privatnom životu, bio nam je idol i vodilja

Novosti online

10. 04. 2021. u 16:03

OPELOM na Novom groblju u Nišu obeležena je prva godišnjica smrti dr Miodraga Lazića iz Niša, poznatog srpskog hirurga koji je preminuo u 65. godini od virusa korona.

ГОДИНУ ДАНА БЕЗ ДОКТОРА ЛАЗЕ: Изгубили смо светионик у медицини и приватном животу, био нам је идол и водиља

Foto: Printskrin RTS

Pomenu su prisustvovali supruga Ana Lazić, ćerka Nina Vujošević, kao i drugi članovi najuže porodice, i više desetina rođaka, kolega i članova boračkih udruženja.

- Brzo je prošla ova tužna godina. I dalje imam osećaj kao da sam ga juče videla. Verovatno će tako zauvek da ostane - rekla ćerka dr Lazića Nina Vujošević.

Kolege se Lazića kažu da su Niš i Srbija izgubili i velikog lekara i velikog čoveka.

- Dr Lazić je svima nama na hirurgiji bio vodilja, idol, čovek od koga smo mogli da učimo kako bi trebalo voditi se i kroz hirurgiju i kroz život i kakav bi trebalo biti čovek. Time što je on otišao mi osećamo veliki gubitak jer smo izgubili naš svetionik kako u medicini tako i u privatnom životu jer je on bio svima nama prijatelj a potom i učitelj. Ostaje nam da sledimo njegov put i bar u nekom procentu budemo ono što je bio dr Laza, a dr Laza je bio neki ko je neponovljiv - kaže dr Bobana Milojković, pomoćnik direktora Urgentnog centra KC Niš i koleginica dr Laze.

Doktor Lazić je do poslednjeg dana radio u Urgentnom centru, odbijajući da se povuče sa radnog mesta uprkos godinama i velikom riziku zbog pridruženih bolesti koje je imao. Umro 14. aprila 2020. godine. Na taj dan, ove godine biće postavljena spomen ploča u Urgentnom centru KC Niš koji će poneti njegovo ime.

I niške gradske vlasti su se na adekvatan način zahvalile dr Lazi na svemu što je učinio za Niš i Srbiju, preimenovanjem dela Ulice Vojislava Ilića, koja prolazi ispred Kliničkog centra u Nišu.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)