GODINU DANA BEZ DOKTORA LAZE: Izgubili smo svetionik u medicini i privatnom životu, bio nam je idol i vodilja

Novosti online

10. 04. 2021. u 16:03

OPELOM na Novom groblju u Nišu obeležena je prva godišnjica smrti dr Miodraga Lazića iz Niša, poznatog srpskog hirurga koji je preminuo u 65. godini od virusa korona.

ГОДИНУ ДАНА БЕЗ ДОКТОРА ЛАЗЕ: Изгубили смо светионик у медицини и приватном животу, био нам је идол и водиља

Foto: Printskrin RTS

Pomenu su prisustvovali supruga Ana Lazić, ćerka Nina Vujošević, kao i drugi članovi najuže porodice, i više desetina rođaka, kolega i članova boračkih udruženja.

- Brzo je prošla ova tužna godina. I dalje imam osećaj kao da sam ga juče videla. Verovatno će tako zauvek da ostane - rekla ćerka dr Lazića Nina Vujošević.

Kolege se Lazića kažu da su Niš i Srbija izgubili i velikog lekara i velikog čoveka.

- Dr Lazić je svima nama na hirurgiji bio vodilja, idol, čovek od koga smo mogli da učimo kako bi trebalo voditi se i kroz hirurgiju i kroz život i kakav bi trebalo biti čovek. Time što je on otišao mi osećamo veliki gubitak jer smo izgubili naš svetionik kako u medicini tako i u privatnom životu jer je on bio svima nama prijatelj a potom i učitelj. Ostaje nam da sledimo njegov put i bar u nekom procentu budemo ono što je bio dr Laza, a dr Laza je bio neki ko je neponovljiv - kaže dr Bobana Milojković, pomoćnik direktora Urgentnog centra KC Niš i koleginica dr Laze.

Doktor Lazić je do poslednjeg dana radio u Urgentnom centru, odbijajući da se povuče sa radnog mesta uprkos godinama i velikom riziku zbog pridruženih bolesti koje je imao. Umro 14. aprila 2020. godine. Na taj dan, ove godine biće postavljena spomen ploča u Urgentnom centru KC Niš koji će poneti njegovo ime.

I niške gradske vlasti su se na adekvatan način zahvalile dr Lazi na svemu što je učinio za Niš i Srbiju, preimenovanjem dela Ulice Vojislava Ilića, koja prolazi ispred Kliničkog centra u Nišu.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024