DVORIŠTE BIVŠE MILOŠEVIĆEVE VILE UREĐUJE ZAKUPAC: Otkriveno ko je iznajmio kuću u Užičkoj 34 i seče drveće

V. CRNJANSKI SPASOJEVIĆ

10. 04. 2021. u 15:30

MISTERIJA seče drveća u Užičkoj 34, na beogradskom Dedinju, na placu koji je pripadao bivšem srpskom i jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću, dok mu sudski nije oduzet, rešena je!

ДВОРИШТЕ БИВШЕ МИЛОШЕВИЋЕВЕ ВИЛЕ УРЕЂУЈЕ ЗАКУПАЦ: Откривено ко је изнајмио кућу у Ужичкој 34 и сече дрвеће

Foto Arhiva

Dozvolu za seču i raščišćavanje dvorišta tražio je i dobio zakupac ove državne vile, firma SFC Consulting 011B d.o.o, u vlasništvu biznismena Radomira Baje Živanića, osnivača "Verano motorsa".

U dopisu koji nam je stigao iz Društva za iznajmljivanje nekretnina "Dipos" d.o.o. navodi se da je ova nepokretnost u vlasništvu Srbije data "Diposu" na privremeno korišćenje, upravljanje i održavanje Zaključkom Vlade od 12. marta prošle godine.

- Predmetni objekat je Društvu dat na privremeno korišćenje, upravljanje i održavanje u ruiniranom i devastiranom stanju, sa zapuštenim dvorištem, obraslim šibljem i rastinjem i sa obiljem neželjene vegetacije - navodi se u dopisu koji nam je dostavljen.

- Društvo je 30. aprila 2020. zaključilo Ugovor o zakupu sa privrednim društvom SFC Consulting 011B d.o.o, sa sedištem u Beogradu, u ulici Diplomatska kolonija 19.

 Seča suvišnog drveća, Foto Arhiva

Dana 21. maja 2020. zakupac se obratio ovom Društvu sa molbom za pribavljanje saglasnosti za raščišćavanje pripadajuće parcele KP 22609 KO Savski venac, na kojoj se nalazi predmetni objekat, iz razloga nepristupačnosti terena obraslog obiljem vegatacije, šiblja i rastinja.

Radomir Živanić, Foto Arhiva

Shodno tome, "Dipos" je istog dana zakupcu dao saglasnost da o svom trošku, a u skladu sa važećim propisima, iskrči suvišno rastinje.

- Istovremeno, Društvo je, nakon što je ustanovljeno da je predmetni objekat u katastru nepokretnosti evidentiran na pogrešnoj poziciji u odnosu na faktičko stanje na terenu, preduzelo sve potrebne radnje pred Službom za katastar nepokretnosti Savski venac, radi ispravke upisa objekta - navodi se u dopisu koji nam je stigao.

DEO I DALJE MILOŠEVIĆEV

SUSEDNI plac u Tolstojevoj 33 Miloševićevi naslednici prodali su pre pet godina košarkašu Nikoli Pekoviću. On je vilu, kako su "Novosti" saznale, u februaru prodao Zoranu Kariću. Jedan deo placa, rubni, ne veći od 30 kvadrata, i dalje se vodi na preminulog predsednika Slobodana Miloševića.

Foto AP

Kao što su "Novosti" već pisale, reč je o oko 80 ari placa, koji se nalaze u postupku restitucije. Parcela je nastala spajanjem više placeva, a najveći je pripadao trgovcu Selimiru Antonijeviću, čiji naslednici traže i restituciju i deeksproprijaciju. Manji deo pripadao je kćerkama čuvenog knjižara Gece Kona, Elviri i Melvini, koje su, kao i cela porodica, stradale u Holokaustu.

Milošević je objekat dobio na osnovu odluke stambene komisije Vlade, u martu 1999, ali mu je sudski oduzet jer, kako je sud utvrdio, nije na njega imao pravo pošto je već dobio i otkupio susednu vilu u Tolstojevoj 33. Osim toga, nije imao pravo da aplicira na državne nekretnine ni pošto je bio savezni funkcioner.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)