SRBIJA ZAVEJANA, SLIKE NEVEROVATNE: April u Beogradu, i ostatku zemlje, obično ne izgleda ovako - sneg prekrio krovove i voćnjake (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

07. 04. 2021. u 09:23

СРБИЈА ЗАВЕЈАНА, СЛИКЕ НЕВЕРОВАТНЕ: Април у Београду, и остатку земље, обично не изгледа овако - снег прекрио кровове и воћњаке (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: N.Živanović/M. Stevanović

SRBIJU su jutros probudili gotovo neverovatni prizori, koji mnogo više podsećaju na decembar i period oko Novogodišnjih praznika, nego na onaj čuveni "april u Beogradu" opevan u pesmama.

Sneg koji je sinoć počeo da pada širom Srbije osvanuo je danas negde samo na krovovima, drveću i travnjacima, a negde se zabelelo kao usred januara.

Foto: M.Stevanović

Najjače snežne padavine noćas su zabeležene na zapadu Srbije gde je bila prava mećava.

​Smederevski voćnjaci takođe su prekriveni snegom.

U višim delovima Nove Varoši napadalo je dvadesetak centimetara snega, temperatura je jutros oko minus pet stepeni, sneg i dalje pada, a osećaj hladnoće pojačava severni vetar.

​Seoskim i lokalnim putevima ovog dela Srbije jutros se može samo terenskim kolima a ugaženog snega ima i na magistrali od Nove Varoši prema Užicu. Nekoliko centimetara snega ima jutros i u Bistrici, između Prijepolja i Nove Varoši koja je na nešto više od 400 metara nadmorske visine.

foto A.Ročanin

Fotografija iz Prijepolja

U Sjenici i na Pešteru jutros je između 10 i 15 centimetara snega, a u sedam sati jutros izmereno je minus pet stepeni.


U višim delovima Užica osvanulo je oko 15 centimetara snega, slično je i na Zlatiboru.

Auto-moto savez Srbije upozorava jutros vozače na promenljive vremenske prilike koje donose različite, ali uglavnom teže uslove za vožnju u odnosu na prethodne dane.

Slab mraz tokom jutra stvara opasnost od poledice zbog toga treba voziti sporije i pažljivije na mostovima, nadvožnjacima i preko planinskih prevoja, preneo je Tanjug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)