DA LI ĆEMO USKORO NA KONCERTE, STADIONE, MANIFESTACIJE? Održan važan sastanak sa predstavnicima "ivent" industrije

Novosti onlajn

31. 03. 2021. u 22:23

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je sa predstavnicima udruženja "ivent" industrije koja podrazumeva festivale, koncerte i druge manifestacije i proslave razgovarao o merama koje bi mogli da pripreme i predlože kako bi ta sfera društvenog života mogla ponovo da zaživi

ДА ЛИ ЋЕМО УСКОРО НА КОНЦЕРТЕ, СТАДИОНЕ, МАНИФЕСТАЦИЈЕ? Одржан важан састанак са представницима ивент индустрије

Foto: Grad Beograd

Na sastanku su bili, kako je Vesić rekao, predstavnici "ivent" industrije ne samo iz Beograda već i oni koji organizuju festivale i u drugim delovima Srbije, poput "Egzita" ili "Lav" festivala, ali i Gradskog zavoda za javno zdravlje i dogovoreno je da uz poštovanje svih epidemioloških mera, pripreme određene predloge na osnovu kojih bi bilo moguće održavati kongrese, koncerte, festivale i druge događaje, među kojima su i svadbe.

Dogovoreno je da predstavnici "iventa" u Zavodu za javno zdravlje narednih dana pripreme mere, koristeći iskustva drugih zemalja u kojima se već rade određeni eksperimenti i postoje kliničke studije.

- Kada te mere budu pripremljene, gradovi Beograd i Novi Sad, PKS i predstavnici ''ivent'' industrije zajednički će ih predložili Kriznom štabu kako bi se polako vraćali u normalan život - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, prostor postoji, jer se slična situacija sada događa u Velikoj Britaniji i Izraelu, a Velika Britanija je čak najavila i datume kada će moći da se organizuju određeni događaji i sa kojim brojem ljudi, a slične mere sprovodi i Izrael.

- Kako Srbija po vakcinaciji može da se meri samo sa Izraelom i Velikom Britanijom, po ugledu na njih mislimo da je vreme da izađemo sa svojim merama. Naše je da predložimo, a predlog će razmatrati krizni štab i Vlada i nadam se da će ga usvojiti - rekao je Vesić.

Vesić je izrazio uverenje da je zajednički moguće napraviti dobar korak kako bi život počeo da se normalizuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna