MARIJA POKAZALA SVOJE ''ESKIMČE'': Ovo je beba Danica nastala od zamrznutog embriona (FOTO)

Novosti online

30. 03. 2021. u 14:08

BEBA Danica, rođena 19. februara ove godine, zapravo je ''napravljena'' još oktobra 2019, kada su u Centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, zamrznuta tri embriona njene mame Marije Vujičić (43).

МАРИЈА ПОКАЗАЛА СВОЈЕ ЕСКИМЧЕ: Ово је беба Даница настала од замрзнутог ембриона (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Vest o prvoj bebi koja je rođena u tom Centru iz zamrznutog embriona, objavio je na svom Instragram nalogu predsednik Srbije Aleksandra Vučić.

Mama Marija kaže da je čudan osećaj kad pomisliš na to da je tvoje dete zamrznuto još oktobra 2019. godine, ali naglašava da je Danica ''kao i svaka druga beba''.

- Rođena je zdrava i prava, carskim rezom, 3.860 grama teška, 53 cm dugačka 19. februara i to pre termina, koji je bio 13. marta - kaže kroz osmeh Marija.

U zamrzivaču, na -190 stepeni i u tečnom azotu, stoji još jedan zamrznuti embrion iz oktobra 2019. godine, Daničin brat ili sestra.

Foto: Privatna arhiva

 

- Ostalo je jedan embrion, planiramo da pokušamo ponovo za nekih godinu dana dok Danica malo odraste, a i ja se malo oporavim - ističe Marija dodajući da je Danica njeno eskimče.

Kako kaže, ona i njen suprug su se dugih devet godina borili za potomstvo.

- Silno vreme smo izgubili jer je sa oboje sve bilo u redu, a trudnoće nigde. Sada je tu Danica, moje Eskimče, moja zamrznuta beba -  priča Marija Vujičić.

(Pink.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista