PETINA STUDENATA ŽELI DA SE VAKCINIŠE: Ministar prosvete posetio Studentsku polikliniku

B.B.

25. 03. 2021. u 12:30

VIŠE od 20 odsto studenata želi da se vakciniše, a do sada je cepivo primilo više od 1.000 studenata Univerziteta u Beogradau. Osim u Studentskoj poliklinici, imunizacija se obavlja i u Studentskom gradu i domu "Karaburma".

ПЕТИНА СТУДЕНАТА ЖЕЛИ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ: Министар просвете посетио Студентску поликлинику

vakicnacija studenata

 Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, je prilikom posete studentskoj poliklinici izjavio da se, od ponedeljka od kada je počela vakcinacija u studentskim domovima studenti u velikoj meri prijavljuju za vakcinaciju i da to pokazuje visok stepen njihove zrelosti i odgovornosti.

- Vakcinacija se sprovodi u skladu sa epidemiološkim merama. Kada je reč o Studentskoj poliklinici studenti dolaze po grupama od po šest u tačno određeno vreme, kako bi se izbegle gužve - rekao je ministar. - Studentski domovi, ni fakulteti nisu mesto transmisije virusa. Zbog toga dugujemo veliku zahvalnosti i studentima i profesorima i vanastavnom osoblju.

On je naveo da u Beogradu ima ukupno oko 100.000 studenata, a da su kapaciteti u studenskim domovima u Begradu više od 10.000 mesta, kao i da u njima trenutno boravi oko 6.000 studenata. Vakcinacija sprovodi i studentskim poliklinikama u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Direktor Studentskog centra Goran Minić rekao je da je vakcinacija studenata u studentskim domovima samo nastavak ranije započete kampanje.

- Ideja je da imunizacija postane još dostupnija studentskoj populaciji, odnosno da oni koji žele da se vakcinišu ne moraju zbog toga da odlaze u domove zdravlja i druge medicinske ustanove - naveo je Minić.

On je dodao da su ankete pokazale da se veliki broj studenata već vakcinisao u rodnim mestima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!