NA SPOMENIK STRADALIMA POLOŽENO CVEĆE: Obeležena godišnjica početka NATO agresije u Leskovcu

Игор Митић
Igor Mitić

24. 03. 2021. u 13:49

POLAGANjE venaca i cveća na spomenik palim borcima u Leskovcu su obeležene dvadesetdve godine od početka NATO agresije na Srbiju odnosno na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju.

НА СПОМЕНИК СТРАДАЛИМА ПОЛОЖЕНО ЦВЕЋЕ: Обележена годишњица почетка НАТО агресије у Лесковцу

Foto: GU Leskovac

- Leskovac je pretrpeo brojne žrtve. Godine prolaze, ali naše sećanje na te nesrećne dane nikada neće proći. Pre dve godine smo podigli ovaj spomenik posvećen stradalima u periodu od 1990. do 1999. godine. To je bila naša obaveza prema onima koji su dali najvrednije– svoje živote. Dug prema njima je nenaplativ i večan i mi ćemo ih se uvek sećati. Neka im je večna slava i hvala – istakla je Ana Janković Stojanović, zamenica gradonačelnika Leskovca koja je sa Oliverom Antanasijevićem, zamenikom predsednika Skuštine grada odala poštu žrtvama NATO agresije.

Pored predstavnika lokalne samouprave vence su na spomen obeležje položili predstavnici SUBNOR-a i Organizacije boraca veterana rata 1991-1999. prema čijim podacima je Leskovac imao više od 12.500 učesnika rata 1999. godine. U toj borbi je 50 boraca iz ovog grada izgubilo život.

- S ponosom možemo reći da smo grad heroja koji su svoje živote dali za slobodu Srbije i zbog toga generacije koje dolaze ne smeju da ih zaborave, jer njihove žrtve nisu uzaludne – poručio je Dušan Nikolić, predsednik ove organizacije veterana sa sedištem u Leskovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024