KONAČNO LEPE VESTI IZ HAGA: General Mladić danas časti!

Novosti online

11. 03. 2021. u 15:24

GENERAL Ratko Mladić svoj 78. rođendan dočekuje u haškom pritvoru uz junačko držanje, prati sve što se dešava u Republici Srpskoj, a porodica i prijatelji su mu već unapred čestitali, rekao je njegov sin Darko Mladić.

КОНАЧНО ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ ХАГА: Генерал Младић данас части!

Foto Tanjug-AP

On je istakao da će general Mladić sigurno da počasti u haškom pritvoru, kako je rekao, kolege i stražare.

- Skromno će da ih počasti. On nije svom rođendanu pridavao neki veliki značaj, ali naravno da će ih počastiti - istakao je generalov sin za Srnu.

Naveo je da je generalovo zdravlje inikada sto i nije se ništa promenilo i da porodica i advokati i dalje nemaju nikakvu informaciju o njegovom konkretno realnom zdravstvenom stanju, pošto im iz Mehanizma i dalje ne šalju te izveštaje.

Darko Mladić je istakao da se porodica već čula sa generalom i čestitali su mu unapred rođendan.

- Dobar je, dobro se drži, junački kao što se i ceo život držao. Prati sve što se dešava u Republici Srpskoj i sve vreme vodi računa o tome šta se dešava - rekao je Darko Mladić.

Govoreći o nastavku sudskog postupka, nakon što je preminuo jedan od sudija Mehanizma, Darko Mladić je rekao da se još ne znaju novi rokovi, ali da će ih sigurno biti.

Nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić sutra navršava 78 godina.

Mladić je rođen 12. marta 1943. godine u selu Božinovići u opštini Kalinovik, tada u Kraljevini Jugoslaviji, a danas u Republici Srpskoj.

Bio je general i komandant Vojske Republike Srpske od 1992. do 1996. godine.

U pritvoru je već skoro 10 godina!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)