BOLJI SMO OD SVIH U REGIONU: Kisić o imunizaciji - Srbija revakcinisala više nego susedne zemlje zajedno

Tanjug

26. 02. 2021. u 17:49

SRBIJA ima ukupan broj revakcinisanih građana veći nego što zajedno imaju Rumunija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Albanija, ukazala je danas ministarka za rad i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

БОЉИ СМО ОД СВИХ У РЕГИОНУ: Кисић о имунизацији - Србија ревакцинисала више него суседне земље заједно

Foto: M. Anđela

 

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je naša zemlja od juče po broju vakcinisanih na milion stanovnika pretekla SAD, te da je sada 5. zemlja u svetu po broju vakcinisanih, a 2. u Evropi.

Kada je u pitanju revakcinacija, Srbija je u svetu na 4. mestu, a u Evropi ubedljivo na prvom, kaže Kisić Tepavčević.

Ministarka je izjavila da je situacija u gerontološkim centrima stabilna i da je primećen pad oboljevanja, a da je to posledica poštovanja mera u tim centrima i vakcinacije. Odgovarajući na pitanje novinara o situaciji u gerntološkim centrima, Kisić je navela da postoji velika zainteresovanost za vakcinaciju kod korisnika gerontoloških centara i da ona iznosi više od 95 odsto.

Istakla je da je do sada u gerontološkim centirma vakcinisano više od 11.000 korisnika.

- U geronotološkim centrima u kojma su štićenici primili dve doze vakcine i da je prošlo 15 dana od druge doze imaju mogućnost da se viđaju sa svojom porodicom, ali i dalje uz poštovanje mera - dodala je ministarka.

Kisić kaže da je poslednjih nedelja primećen pad oboljevanja u tim centrima i dodala da su oni obezbeđeni brzim testovima, te da se testiranje vrši svake nedelje. Navodi da je trenutno u privatnim staračkim domovima i gerontološkim centrima pozitivno 150 korisnika.

Dodala je da se vakcinacija u gerontološkim centrima nastavlja i da je tokom jučerašnjeg i danšnjeg dana vakcinisano više od 1.000 korisnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a