ČAČANI OTPLATILI KREDIT SVOM LEKARU HEROJU: Žitelji grada sakupili novac i pomogli porodici preminulog dr Slobodana Blagojevića

V. ILIĆ

30. 01. 2021. u 12:00

ZA nepune dve nedelje Čačani su uspeli da sakupe novac za otplatu stambenog kredita preminulog lekara Slobodana Blagojevića (41), koji je 29. decembra izgubio bitku sa virusom korona.

ЧАЧАНИ ОТПЛАТИЛИ КРЕДИТ СВОМ ЛЕКАРУ ХЕРОЈУ: Житељи града сакупили новац и помогли породици преминулог др Слободана Благојевића

Foto privatna arhiva

Na ovaj način su se sugrađani odužili i zahvalili svom heroju, mladom specijalisti urgentne medicine, koji je u najžešćem udaru virusa bio prvi na braniku, pomagao pacijentima da se izbore sa opakom bolešću, a onda se i sam zarazio i posle dvonedeljne bitke preminuo.

Mladi lekar je iza sebe ostavio neutešnu porodicu - suprugu Katarinu i dvoje maloletne dece Uroša i Anu, kao i roditelje i brata, koji su, pored neopisive žalosti, bili suočeni i sa finansijskim problemom zbog nedavno podignutog stambenog kredita od 25.000 evra.

DOBIJA ULICU

GRADONAČELNIK Čačka Milun Todorović, nedavno je najavio da će pokrenuti inicijativu da Ulica 7, čija je izgradnja tek završena, uskoro dobije ime po preminulom lekaru Slobodanu Blagojeviću. Ova ulica nalazi se u neposrednoj blizini čačanske Opšte bolnice, u kojoj je dr Blagojević za svoje pacijente izvojevao brojne bitke protiv korone. Svoju, nažalost, nije uspeo.

Fondacija "Kvantoks" odmah je pokrenula humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći i, kako kažu, oni su prijatno iznenađeni odzivom i brzinom kojom je novac sakupljen.

- Na naš račun uplaćeno je oko 800.000 dinara, donacije su stizale od privrednika, prijatelja i poznanika dr Blagojevića. Veći deo novca uplaćivan je direktno na račun porodice. Čini mi se tek što smo krenuli u akciju, novac je već bio prikupljen. Ponosni smo na Čačane - izjavila je Kristina Ristanović iz Fondacije koju su prošle godine pokrenuli čačanski IT stručnjaci.

Foto Printskrin TV Galaksija

Pomoć nije izostala ni od kolega dr Blagojevića - čačanskih lekara i medicinskog osoblja, a sav prikupljen novac dali su njegovoj supruzi.

Kako navodi porodica Blagojević, pomoć koju su dobili u teškim vremenima je nemerljiva. Brat dr Slobodana Blagojevića, Đorđe, u dopisu medijima saopštio je da je porodica Blagojević svima neizmerno zahvalna.

Stručnjak Radio u Opštoj bolnici u Čačku, Foto arhiva

- Prevashodno smo zahvalni gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću, na čiju inicijativu su se odazvali privrednici i prikupili značajnu sumu od nešto više od dva i po miliona dinara, a akciji prikuljanja novca se pridružila i lokalna fondacija "Kvantoks", preko koje su drugovi, kolege, prijatelji, ali i mnogi drugi uplaćivali novac u tu svrhu i sakupili ostatak, dovoljan za otplatu kredita. Porodica Blagojević zahvaljuje svim ljudima koji su se odazvali, uplatili novac kojim je stambeni kredit isplaćen - naveo je Đorđe Blagojević, naglasivši da će zahvaljujući svima njima Slobodanova deca, sin Uroš, koji ima devet godina i trogodišnja ćerka Ana imati sigurno odrastanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024