„DRŽAVA JE UČINILA SVE ŠTO JE MOGLA“: Evo šta je predsednik rekao o slučaju Mike Aleksića

Novosti online

22. 01. 2021. u 16:01

„ДРЖАВА ЈЕ УЧИНИЛА СВЕ ШТО ЈЕ МОГЛА“: Ево шта је председник рекао о случају Мике Алексића

Foto: Printscreen

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić kratko je danas prokomentarisao slučaj Miroslava Mike Aleksića.

Na pitanje kako komentariše krivično delo za koje se tereti Aleksić i šta država može da učini povodom toga, predsednik je odgovorio:

- Nije moje da komentarišem, država je učinila sve što je mogla, sada je na sudu red da donese pravu odluku, ne smem da se mešam i da oskrnavim pretpostavku da je svako nevin dok se suprotno ne dokaže, ali kao otac jednog ženskog deteta ne mogu ništa drugo reći nego da je ovo jedan gnusni zločin - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (35)

Zeljko

22.01.2021. 16:36

Slažem se sa predsednikom, i mogli bi i ostali mediji malo da budu objektivniji kao Novosti, odnosno da ne donose preuranjene zaključke, da se ne napada nijedna strana, ali ujedno da se podiže svest u društvu da seovi zločini ne ponavljaju.

Milovan

22.01.2021. 16:37

Nijedna žena ne treba da ćuti na zločine nasilja, i ne samo žena nego bilo koja osoba na bilo koju vrstu nasilja. Jer ne treba nikog da bude sramota kada treba da potraži pomoć i zaštitu. A država upravo to pruža.

Daki

22.01.2021. 16:40

I država i sud su reagovali na vreme, Aleksić je u pritvoru i koliko se žena do sada javilo očekujem brzu presudu da je kriv. Kazna naravno treba da bude javna za nauk ostalima da se zločini ne smeju ponavljati, ali i da se ne ćuti na zločine jer država je tu da štiti ljude na svaki način.

Petar

22.01.2021. 17:51

Prosla su vremena kad se u Srbiji cutalo, kada zrtve nisu imale podrsku drzave. Danas zrtve imaju maksimalnu podrsku i nasilju se staje na put.

Dina

22.01.2021. 19:41

Ovo je jezivo što se godinama zataskavalo.Nije lako progovoriti o toj traumi, ali nadam se da će se devojke i žene osmeliti da javno istupe protiv takvih pojedinaca.

Dragan

23.01.2021. 01:52

Ništa manje nije strašno da se ovako nešto desi i nekom dečaku. Postoje silovatelji koji su to delo izvršili i nad muškom decom te ja zato generalno osuđujem silovateljelje bez obzira nad kime su to delo počinili.