KAPIJA ZAKLJUČANA, VRTIĆ ZATVOREN: Hitna inspekcija u beogradskom vrtiću „Zamak”, posle snimka o zlostavljanju deteta

A. V.

21. 01. 2021. u 12:58

КАПИЈА ЗАКЉУЧАНА, ВРТИЋ ЗАТВОРЕН: Хитна инспекција у београдском вртићу „Замак”, после снимка о злостављању детета

Foto: N. Skenderija

GRADSKA prosvetna inspekcija po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka već tokom prepodneva će obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića „Zamak” iz kojeg su se pojavili snimci zlostavljanja deteta i neprofesionalnog ponašanja.

Ekipa Novosti bila je na licu mesta, ali je kapija vrtića koji se nalazi u beogradskom naselju Veljko Vlahović bila zaključana. Vrtić danas ne radi.

- Ukoliko se utvrdi da su snimci koje je objavio „Srpski telegraf” autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice. Inspekcija će utvrditi činjenice i institucije dalje će obaviti svoj posao ali takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom – rekao je ranije danas Gak.

Foto: N. Skenderija

 

On je dodao da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.

- To ništa ne znači za sada, u daljim odlukama ćemo se voditi isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole – poručio je Gak.


On je pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

- Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci – zaključio je Gak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)