PKS POMAŽE HRVATSKOJ SA 50.000 EVRA: Pomoć simbolično uručena kod spomenika čiji je autor rođen u Majskim Poljanama (FOTO)

B. CA.

12. 01. 2021. u 19:21

PRIVREDNA komora Srbiije pomoći će Hrvatskoj zbog stradalih u zemljotresu sa 50.000 evra.

ПКС ПОМАЖЕ ХРВАТСКОЈ СА 50.000 ЕВРА: Помоћ симболично уручена код споменика чији је аутор рођен у Мајским Пољанама (ФОТО)

Foto: Tanjug

Predsednik Privredne komere Srbije Marko Čadež danas je otpravnici poslova Ambasade Hrvatske u Beogradu Maji Bogdan predao odluku o ovoj donaciji.

Taj čin obavljen je na Kalemegdanu ispred spomenika "Ribar" koji je delo vajara Simeona Roksandića rođenog u mestu Majske Poljane koje je među najteže postradalim u nedavnom snažnom zemljotresu.

Istovremeno se sličan skup kome su prisustvovali predsednik Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Puppovac i potrpedsednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) održavao u Zagrebu na Jerzuitskom trgu, gde se nalazi replika spomenika "Ribar".

Pomoć je namenjena za obezbeđivanje privremenog smeštaja, kontejnera za smeštaj dok se ne obnove kuće ugroženih ljudi. Dodatna pomoć se očekuje od preduzeća koja posluju u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna