PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U VLADIČINOM HANU: NJive i dvorišta pod vodom, saobraćaj se odvija otežano

D. Ristić

11. 01. 2021. u 15:20

U OPŠTINI Vladičin Han proglašena je vanredna situacija zbog poplava i visokog vodostaja reka na ovom području.

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ВЛАДИЧИНОМ ХАНУ: Њиве и дворишта под водом, саобраћај се одвија отежано

Foto: D. Ristić

Reke Južna Morava i Vrla, koje prolaze kroz grad, nabujale su do novoa bedema odbrane od poplava. Obilne padavine izazvale su poplave u nekoliko moravskih sela na podrućju hanske opštine i ostavile brojne njive i dvorišta pod vodom. Bujice poplavile i stari put između Vladičinig Hana i Vranja, pa se saobraćaj u ponedeljak prepodne odvijao otežano.

Foto: D. Ristić

 

Mehanizacija je na terenu i već je intervenisala na kritičnim tačkama u Priboju, Mazaraću, Stublu, Suvoj Moravi i Lepenici.

Očekuje se da vodeni talas koji stiže sa Kosmeta preko Binačke Morave, poveća i nivo Južne Morave, te se preduzimaju potrebne mere kako reka ne bi ugrozila sela kroz koja prolazi, kao i sam grad, kazao je predsednik opštine, Goran Mladenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima