VOLE "ROBLOKS", "LEGO" I K-POP: Koje su najpopularnije pretrage među decom dok tragaju za prazničnim poklonima

Vojislava Crnjanski Spasojević

25. 12. 2020. u 18:01

STRUČNjACI rešenja "Kasperski sejf kids" analizirali su anonimne pretrage koje su obavljala deca tokom novembra, što je period godine kada obično prave praznične liste želja.

ВОЛЕ РОБЛОКС, ЛЕГО И К-ПОП: Које су најпопуларније претраге међу децом док трагају за празничним поклонима

FOTO: Depositphotos

Najpopularnija igra je "Robloks", a najpoželjnija igračka "lego", dok su bendovi BTS i "blekpink" najpopularnije muzičke pretrage, saopštio je "Kasperski".

Kako navode, deca su u novembru bila najviše zainteresovana za nekoliko oblasti. Igrice (44 odsto), muzika (14 odsto), prodavnice i kupovina (10 odsto), igračke, crtaći, servisi i platforme, likovi, hobiji i aktivnosti, i konzole za igrice su među najpopularnijim kategorijama. Mališani koji su na internetu pretraživali igrice pokazali su najviše interesovanja za "Robloks", "Among as" i "Majnkraft". Popularne su i "Gača lajfe" i "Fortnajt".

Uprkos novoj generaciji konzola koje su nedavno puštene u prodaju, "Nintendo svič" je bio glavni među dečjim pretragama, dok se "Plej stejtšn" nalazi na drugom, a "Iks boks" na trećem mestu. Najtraženije igrice za "Nintendo svič" konzolu su "Mario", "Enimal krosing" i "Ledžend of Zelda: Dah divljine".

K-pop muzika, koja se prethodnih godina našla na vrhu top lista, i dalje je veoma popularna među decom širom sveta. Gotovo polovina "muzičkih" pretraživanja se sastoji od "K-pop".

Ipak, deca i dalje vole igračke, pa "lego" obuhvata 51 odsto pretraživanja igračaka, slede Barbi, Plaj mobil setovi, L.O.L. Surprajs lutke i 5 Surprajs mini brends.

#igrice "konzole #robloks #lego #K-pop #kapserski

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije