PREMINUO KARDIOLOG MILORAD BORZANOVIĆ: Izgubio bitku sa koronom, još jedan sjajni lekar žrtva kovida 19

Novosti online

21. 12. 2020. u 13:04

ПРЕМИНУО КАРДИОЛОГ МИЛОРАД БОРЗАНОВИЋ: Изгубио битку са короном, још један сјајни лекар жртва ковида 19

Foto: Printscreen

KARDIOLOG na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milorad Borzanović preminuo je u Beogradu u 61. godini od posledica zaraze virusom korona.

Profesor Borzanović bio je načelnik Odeljenja preoperativne pripreme na Klinici za kardiologiju Instituta Dedinje i profesor interne medicine na medicinskim fakultetima u Kosovskoj Mitrovici i Beogradu.

Rođen je 13. maja 1960. godine u Prizrenu, gde je završio osnovnu i srednju školu, a Medicinski fakultet, specijalističke i doktorske studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Autor je i koautor više knjiga i udžbenika iz oblasti kardiologije i više od 200 stručnih radova objavljivanih u poznatim medicinskim časopisima u svetu.

Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Peđa

21.12.2020. 14:52

Са тугом у срцу и сећањима на школске дане опраштамо се од др. Милорада Мишка Борзановића, човека великог срца, хуманисте, доброчинитеља, узорног супруга, родитеља и врсног кардиолога. Заувек у нашим срцима и сећањима, на наша дружења. Школски другови из Призрена

Caca

22.12.2020. 16:17

Miškov odlazak nas je ogrnuo plaštom tuge i ostavio sećanja na zajedničke dane provedene u Gimnaziji Jovanka Radivojević-Kica u Prizrenu, na naša druženja, izlete, rođendane, muziku,.. Divne vibracije naše mladosti... Ostaće u sećanjima za sva vremena... čuvaćemo ih, generacijo!