ZDRAVSTVENI SISTEM TRPI NAJVEĆI UDAR DO SADA: Doktor Đerlek otkrio da li nas čeka vanredno stanje i policijski čas

Tanjug

18. 12. 2020. u 09:42

ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ ТРПИ НАЈВЕЋИ УДАР ДО САДА: Доктор Ђерлек открио да ли нас чека ванредно стање и полицијски час

Foto: Tanjug/Rade Prelić

NEĆE biti uvođenja policijskog časa i vanrednog stanja, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek i dodaje da je na Kriznom štabu da donesu odluke kojima će zaštiti zdravlje građana, ali da se ne ugrozi njihov životni standard.

- Na Kriznom štabu je velika odgovornost da se zaštiti zdravlje građana, ali i da se vodi računa da li će te mere ugroziti životni standard građana. Opasna je i epidemija sirotinje koja bi mogla da se javi posle epidemije virusa korona - rekao je Đerlek.

On je za TV Pink naveo da mere koje su do sada uvedene daju rezultate, ali da su veliki izazovi pred nama Sveti Nikola, Nova godina, Božić.

- Situacija je još vrlo ozbiljna, ali evidentno je da postojeće mere daju rezultate. To nisu rezultati koje smo očekivali, jer smo dostigli velike brojke i ne možemo brzo doći do rezultata i brojki koje očekujemo - naveo je on.

Napominje da zdravstveni sistem trpi najveći udar do sada, da su bolnice pune i da je u kovid bolnicama trenutno 9.500 pacijenata.

Osim kovid pacijenata, navodi on, zdravstveni sistem mora da zbrine i pacijente koji boluju od nekih drugih bolesti. Kao veliki problem naveo je zaražavanje zdravstvenih radnika.

- Ne smemo dozvoliti da nam se zdravstveni radnici zaražavaju, jer ko će sutra lečiti pacijente - rekao je Đerlek i dodao da su bespotrebni kontakti opasnost za širenje virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)