DRŽAVA POMAŽE U LEČENJU BOLESNE DECE: Vučić otkrio da se telefonom čuo sa majkom male Anike

Novosti online

03. 12. 2020. u 22:53

DANAS su stigle i lepe vesti, a to je da je skupljen novac za lečenje male Anike Manić, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je otkrio da je razgovarao telefonom sa majkom male Anike, i da je država bila spremna da da novac koji nedostaje.

ДРЖАВА ПОМАЖЕ У ЛЕЧЕЊУ БОЛЕСНЕ ДЕЦЕ: Вучић открио да се телефоном чуо са мајком мале Анике

Foto: RTS

- Hoću da se zahvalim i mađarskoj Vladi, Peteru Sijartu koji su rekli da će čak dati novac ako se ne skupi. Tu je problem bio sa lekovima, koji nisu registrovani u Evropi, ni u Danskoj, ni u Mađarskoj, već u Americi.

Predsednik je rekao da se u celom svetu deca leče SMS-om, mnogo više nego kod nas.

- Tamo dete da odvedete kod zubara morate skupo da platite. U kovid bolnicama u inostranstvu jedan dan za dete košta 10.000 dolara.

Predsednik je potom rekao da podaci najbolje govore o tome koliko je država pomagala bolesnoj deci, i rekao je da je od 2008.-2012. godine broj dece čije je lečenje plaćala država bio 84 ukupno, dok je od 2013.-2020. po godini lečeno u proseku 423 dece o račun države

- Postoji bolest koja je veoma retka, zove se spinalna mišićna atrofija. 540 000 evra košta lečenje za prvu godinu, više od 200.000 svaka godina do kraja života. Mi se stvarno trudimo i borimo, i ja bih to zamolio i sve one koji se ne slažu sa nama, da se ne raduju ako bolnica kasni sa otvaranjem za jedan dan, da se ne raduju kada se borimo sa virusom i bolestima. Za decu se i borimo, ljudi moraju da shvate da mi nismo neki monstrumi koji neće da leče decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (19)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas