DRŽAVA POMAŽE U LEČENJU BOLESNE DECE: Vučić otkrio da se telefonom čuo sa majkom male Anike

Novosti online

03. 12. 2020. u 22:53

ДРЖАВА ПОМАЖЕ У ЛЕЧЕЊУ БОЛЕСНЕ ДЕЦЕ: Вучић открио да се телефоном чуо са мајком мале Анике

Foto: RTS

DANAS su stigle i lepe vesti, a to je da je skupljen novac za lečenje male Anike Manić, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je otkrio da je razgovarao telefonom sa majkom male Anike, i da je država bila spremna da da novac koji nedostaje.

- Hoću da se zahvalim i mađarskoj Vladi, Peteru Sijartu koji su rekli da će čak dati novac ako se ne skupi. Tu je problem bio sa lekovima, koji nisu registrovani u Evropi, ni u Danskoj, ni u Mađarskoj, već u Americi.

Predsednik je rekao da se u celom svetu deca leče SMS-om, mnogo više nego kod nas.

- Tamo dete da odvedete kod zubara morate skupo da platite. U kovid bolnicama u inostranstvu jedan dan za dete košta 10.000 dolara.

Predsednik je potom rekao da podaci najbolje govore o tome koliko je država pomagala bolesnoj deci, i rekao je da je od 2008.-2012. godine broj dece čije je lečenje plaćala država bio 84 ukupno, dok je od 2013.-2020. po godini lečeno u proseku 423 dece o račun države

- Postoji bolest koja je veoma retka, zove se spinalna mišićna atrofija. 540 000 evra košta lečenje za prvu godinu, više od 200.000 svaka godina do kraja života. Mi se stvarno trudimo i borimo, i ja bih to zamolio i sve one koji se ne slažu sa nama, da se ne raduju ako bolnica kasni sa otvaranjem za jedan dan, da se ne raduju kada se borimo sa virusom i bolestima. Za decu se i borimo, ljudi moraju da shvate da mi nismo neki monstrumi koji neće da leče decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Sanja

04.12.2020. 00:15

Tako to radi prava,uspesna drzava koja brine o svom narodu,svojoj deci i njihovom zdravlju!Nazalost bolesne dece je mnogo,ali verujemo da ce drzava pomoci maksimalno!Srecno Anika!

Ivana

04.12.2020. 00:35

Aleksandar Vučić je jedini predsednik koji zaista radi i bori se za interese naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče što na sve moguće načine želite ekonomski dapomognete razvoju naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi.

Jana

04.12.2020. 10:31

Kad svi po malo pomognemo, pa se još i država uključi, biće dovoljno i za Aniku i za drugu decu kojoj je to neophodno. Plemenito je i humano pomoći ovim malim ljudima. Oni su naša budućnost.