SITUACIJA U BEOGRADU KATASTROFALNA: Doktor Kon otkrio - primećuje se i jedna nova tendencija

Tanjug

26. 11. 2020. u 15:38

SMIRIVANjE situacije očekuje se tek za dve nedelje, procenjuje epidemiolog Predrag Kon i ukazuje da će se do tada, nažalost, bolnice puniti i rasti broj novozaraženih.

СИТУАЦИЈА У БЕОГРАДУ КАТАСТРОФАЛНА: Доктор Кон открио - примећује се и једна нова тенденција

Foto: Printskrin Kurir TV

Napominje da je situacija u Beogradu "katastrofalna"  i da se primećuje da se zaustavio rast novozaraženih, ali na veoma visokom nivou - oko 2.000 dnevno.

U ostatku Srbije situacija je vanredna, a posebno se pogoršava u Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu...

- Broj novozaraženih je skočio sa 6.840 na više od 7.500, a to je povećanje veće od 10 odsto u danu. Ako znamo da je trenutna smrtnost oko jedan odsto onda je jasno da će od tih 7.500 ljudi 75 tragično završiti. Dakle, u perspektivi očekujemo povećanje broja umrlih - naveo je Kon.

Član Kriznog štaba je rekao da se u ovom trećem talasu direktno može videti kako bi Srbija prošla na početku epidemije (u martu) da nije bilo zatvaranja i vanrednog stanja.

Mere koje su donete sigurno daju rezultate, a da nisu preduzete brojke bi bile još gore, ali je očigledno da nisu dovoljne.

Kako kaže, medicinski deo Kriznog štaba predložio je 20. novembra drastičnije mere, a to je da se skrati radno vreme do 17 sati svih objekata koji obavljaju uslužne delatnosti (frizeri, kozmetičari...) osim prehrambenih prodavnica.

Taj predlog je prema njegovim rečima na čekanju.

Ne može, kako kaže, da bude protiv procena i odluka Vlade Srbije, jer je deo Kriznog štaba:

- Ako sam protiv, onda moram da izađem iz Kriznog štaba, što smatram dezerterstvom u ovoj situaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)