ODLUKA SUTRA STUPA NA SNAGU: Proglašena vanredna situacija u ovom mestu u Srbiji

D.N.

16. 11. 2020. u 11:37

OPŠTINSKI Štab za vanredne situacije u Petrovcu na Mlavi, doneo je odluku da se od 17. novembra na teritoriji cele opštine uvede dvonedeljna vanredna situacija, zbog porasta broja zaraženih Kovidom 19.

ОДЛУКА СУТРА СТУПА НА СНАГУ: Проглашена ванредна ситуација у овом месту у Србији

Foto: D. Novković

Od početka epidemije, na području ove opštine registrovano je skoro 300 zaraženih. Samo od početka oktobra zaraza je potvrđena kod 105 osoba, među kojima je i 18 medicinskih radnika. Prema rečima predsednika opštine, Duška Nedinića, pored porasta broja zaraženih, dodatno opterećenje i opasnost predstavlja i pretvaranje grudnog odeljenja Opšte bolnice u kovid odeljenje.

- Bolnički kapaciteti u Beogradu su gotovo puni, tako da je nužno bilo da se deo pacijenata uputi i kod nas. Nastojali smo da sačuvamo našu bolnicu od ulaska u kovid sistem, međutim, sada čak postoji opasnost da, ako se rast zaraženih nastavi, cela bolnica postane kovid bolnica. Ukoliko se pogoršanje nastavi, nećemo imati gde da se lečimo, niti će imati ko da nas leči, s obzirom da su doktori i medicinski radnici najizloženiji virusu – istakao je Nedinić.

On je apelovao na sve građane, naročito na mlade, da se suzdrže od okupljanja naredne dve nedelje, zarad sebe i svojih najbližih. Po isteku ovog roka, ponovo će se razmatrati kompletna situacija i nakon toga doneće se odluka o pooštravanju mera ili o njihovom popuštanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NA TARI POČINJE NAPLATA ZA VOZILA: Za dolazak automobilom 300 dinara