EVO ZAŠTO JE PACIJENT NAPAO DOKTORA: Šta se sve danas dešavalo u KC Vojvodina

Z. GRUMIĆ

10. 11. 2020. u 21:00

NOVOSAĐANIN M. M. (43) uhapšen je zbog osnovane sumnje da je u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu, danas pre podne, fizički napao i povredio doktora koji ga je opomenuo da nije stavio zaštitnu masku i upozorio da je strogo zabranjen ulaz u kovid-jedinicu KCV, u koju se uputio.

ЕВО ЗАШТО ЈЕ ПАЦИЈЕНТ НАПАО ДОКТОРА: Шта се све данас дешавало у КЦ Војводина

Foto: N.Karlić

Prema navodima iz novosadske policije, čiji su pripadnici intervenisali odmah nakon poziva iz KCV, M. M. je došao kod nekog od pacijenata u posetu i uputio se ka odeljenju u kojem su posete zabranjene. Pritom, nije imao na licu zaštitnu masku, što je suprotno propisanim merama o zaštiti od virusa korona.

- Doktor Ž. Ž. (41) ga je opomenuo i upozorio da su posete zabranjene na klinici u koju se uputio. Posle verbalnog sukoba M. M. je doktora udario rukom, nanevši mu lakše povrede - navodi za "Novosti" izvor u policiji.

Osumnjičeni, koji se tereti za napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, uhapšen je i zadržan do 48 časova, a nakon toga biće priveden nadležnom tužiocu. U KCV su "Novostima" potvrdili da je njihov zdravstveni radnik napadnut ali nisu želeli da daju izjave dok je istraga o tom incidentu u toku.

Osumnjičeni za napad na doktora M. M. nije zaposlen u KCV ali je, prema nezvaničnim informacijama, ranije stažirao, odnosno bio volonter u toj zdravstvenoj ustanovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati