BAJKE O RAZLIČITOSTI: Završen regionalni konkurs za dečje proće iz Srbije, BiH i Crne Gore

V.C.S.

30. 10. 2020. u 16:41

MEĐU 368 priča pristiglih iz 110 gradova i opština Srbije, BiH i Crne Gore na Javni regionalni konkurs za originalne bajke i basne za decu u okviru projekta "Obrazovanje kroz igru", žiri je izabrao 15 najboljih.

БАЈКЕ О РАЗЛИЧИТОСТИ: Завршен регионални конкурс за дечје проће из Србије, БиХ и Црне Горе

Ilustracija Foto: V. Danilov

Konkurs je organizovao Nevid teatar iz Banjaluke u partnerstvu sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije, kroz zajednički regionalni projekat UN-a "Dijalog za budućnost", a tema je bila - kulturne raznolikosti.

- Zbog velikog broja izuzetno kvalitetnih prijava, odlučeno je da bude izabrano 15, umjesto prvobitno planiranih 10 bajki i basni, uz povećanje nagradnog fonda za najbolje autore i autorke - saopštili su organizatori.

Izabrane su sledeće bajke i basne: "Basna o pčeli i pužu", autor Muris Žigonja iz Viteza, "Kengurova želja" Katarine Krstajić iz Beograda, "Crna Ovca" Tamare Senić iz Podgorice, "Crvenka na Pasijem brdu" Ivone Momirović iz Beograda, "Legenda o Jetiju" Dubravka Bobana iz Sarajeva, "Praskozorje Sumraka", Miloša Petkovića iz Niša, "Čudesni pečurak" Dubravke Vujinović iz Trebinja, "Gospodar visina i neuhvatljivi ronilac" Aleksandra Teokarevića iz Beograda, "Zli Prah i mladi vetar Spaljenko" Biljane Obradović iz Bijelog Polja, "Gde ježić spava" Milice Konstantinović Stanojević iz Sremske Mitrovice, "Bajka sa Ostrva večnog proleća" Igora Vučka iz Sarajeva, "Dečak Neil otkriva lepote različitosti" Ćere Imširović iz Zenice, "Čuda se dobrim delima stvaraju Kako su Dan i Jutra popravili zlog čarobnjaka", Dženite Hrnjičić iz Sarajeva, "Kako je mala izviđačka družina pronašla sreću" Tee Katice i Amile Masleše / Skout Sisters BH iz Mostara i "Princeza i svetioničar" Danijele Lazendić iz Banjaluke.

Nevid teatar će štampati ilustrovanu knjigu, objaviti audio-knjigu i verziju audio-knjige za decu sa poteškoćama u razvoju. Takođe, na veb sajtu projekta biće dostupna elektronska verzija ilustrovane knjige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a