RAZLOGE VAGAJU STRUČNjACI: Dečak koji je pronađen posle 20 sati u dobrom stanju

V. M.

30. 10. 2020. u 10:30

РАЗЛОГЕ ВАГАЈУ СТРУЧЊАЦИ: Дечак који је пронађен после 20 сати у добром стању

Foto: V.M.

DEČAK Dragoljub Nikolić (9) za kojim su policija i meštani tragali više od 20 časova, pošto ga je, u četvrtak, nešto iza podneva pronašla majka Danijela, kako spava među balama sena, desetak metara iz kuće, u stabilnom je zdravstvenom stanju, rečeno nam je u Domu zdravlja u Loznici, gde ga je pregledao pedijatar.

Zbog oslabljenje cirkulacije, nastale, verovatno usled dužeg boravka napolju, u hladnom, pošto je veče, noć i prepodnevne sate, proveo van kuće, pedijatar ga je uputio na pregled kod hirurga, ali, zbog svih okolnosti, i kod dečjeg psihologa i psihijatra.

Kad ga lekari pomenutih specijalnosti pregledaju i podnesu izveštaj dokumentacija će doći u ruke nadležnih u Centru za socijalni rad.Stručnjaci ove ustanove su, na poziv policije, došli odmah u porodicu, razgovarali su sa roditeljima, a dečak nije pričao, najverovatnije iz straha ili što ih ne poznaje.

Ova porodica nije u evidenciji onih o kojima brine Centar za socijalni rad, ali će, sada, njihovi stručnjaci da prate položaj dečaka u porodici i da pomognu, sve što treba i što mogu, sa drugim nadležnim i kompetentnim, da stanje bude onako kako treba.

Policija, koja se najviše angažovala u ovom slučaju, obavestiće o svemu čime raspolaže, iz svog delokruga rada, i OJT u Loznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)