NAJVIŠE NOVCA IZ OPORTUNITETA OVE GODINE OTIŠLO ZDRAVSTVU: Devet sanitetskih vozila bolnicama

V.C.S.

14. 10. 2020. u 20:14

KLjUČEVE devet sanitetskih vozila koja su nabavljena sredstvima prikupljenim po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja - oportuniteta, direktorima zdravstvenih ustanova uručili su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević.

НАЈВИШЕ НОВЦА ИЗ ОПОРТУНИТЕТА ОВЕ ГОДИНЕ ОТИШЛО ЗДРАВСТВУ: Девет санитетских возила болницама

Foto: Ministarstvo pravde

Carević, koji je ujedno i predsednik Komisije Ministarstva prave za dodelu novca prikupljenog po osnovu oportuniteta, rekao je da je do sada sprovedeno pet javnih konkursa za dodelu para obezbeđenih po ovom osnovu i da je na njima više od dve milijarde dinara raspoređeno na 585 projekata od javnog značaja.

Foto: Ministarstvo pravde

Ove godine je bilo opredeljeno 500 miliona dinara i taj iznos je raspodeljen na 130 projekata. Najviše je izdvojeno za zdravstvo - 236.891.692 dinara, što je skoro polovina ukupnih sredstava. Novac su dobili Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", KBC "Dr Dragiša Mišović", GAK Narodni front, Institut za transfuziju krvi Srbije, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije", beogradska Hitna pomoć, bolnice i domovi zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a