OBELEŽEN DAN SRCA: U Bijeljini šetnja novin kejom (FOTO)

V.Mitrić

30. 09. 2020. u 13:51

ОБЕЛЕЖЕН ДАН СРЦА: У Бијељини шетња новин кејом (ФОТО)

Foto V. M.

ŠETNJOM novim kejom pored kanala Dašnica, popularno nazvanim delom grada „Staza zdravlja“, u Bijeljini je obeležen Svetski dan srca.

Predstavnici Gradske uprave Grada Bijeljina potpisali su pre nekoliko meseci protokol o saradnji sa Fondacijom „Zdravlje i srce“ iz Banjaluke, koja još od 1999. godine podržava projekte unapređenja zdravlja i prevencije kardiovaskularnih bolesti.

- Ove godine je dogovoreno da Svetski dan srca, osim u Bijeljini, bude obeležen u Banjaluci, Doboju, Prijedoru i Trebinju. Svaki grad je trebalo da odredi „Stazu zdravlja“, a mi smo odlučili da to bude novoizgrađeno šetalište kraj kanala Dašnica, koje postaje sve popularnije među Bijeljincima – istakao je koordinator projekta „Promocija značaja fizičke aktivnosti u Republici Srpskoj“ za Bijeljinu Darko Stević.

Bijeljincima  su deljeni prigodni leci sa informacijama o bolestima srca, njihovoj prevenciji i zdravim životnim navikama.

Fondacija „Zdravlje i srce“ 2003. godine je primljena u punopravno članstvo Svetske federacije za srce, a prva je u regionu počela obelžavanje  – Svetskog dana srca.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u svetu svake godine od bolesti srca i krvnih sudova mozga umire 17,1 milion ljudi, što ovaj uzrok smrti stavlja na vodeće mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)