POVRATNICI IZ CRNE GORE ČINE TREĆINU NOVOZARAŽENIH U BEOGRADU: Kon upozorava - Brojevi mogu lako da se povećaju

Novosti online

18. 09. 2020. u 16:10

ПОВРАТНИЦИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ЧИНЕ ТРЕЋИНУ НОВОЗАРАЖЕНИХ У БЕОГРАДУ: Кон упозорава - Бројеви могу лако да се повећају

Foto: Tanjug

ČLAN Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu prtotiv virusa korona Predrag Kon izjavio je danas da već ima građana Srbije kojima je po povratku sa odmora u inostranstvu testiranjem potvrđen virus korona.

Kon je rekao da je u jednom Domu zdravlja u Beogradu od devet osoba testiranih na virus korona kod tri, koje su došli iz Crne Gore, potvrđeno prisustvo virusa korona.

On je rekao na konferenciji za novinare u Beogradu da ima još takvih slučajeva kod povratnika sa ljetovanja i da se to ne odnosi samo na one koji su bili u Crnoj Gori, već i u Turskoj i Egiptu.

Kon je podsetio da u 18.00 časova počinje primjena nadzora nad građanima Srbije koji se vraćaju u zemlju iz država sa gorom epidemiološka situacijom, navodeći da sistem nadzora ne služi da bilo kome smeta, već da pomogne svima.

On je rekao da je neophodno da se posebna pažnja obrati i na "blage slučajeve", odnosno da se otkriju oni koji imaju virsu korona, ali nemaju simptome, a mogu da budu prenosioci.

- Ovaj sistem nadzora nije napravljen da bilo kome smeta ili uznemirava, nego da bude od koristi svima. U Beogradu već ima obolevanja kod povratnika, u jednom domu zdravlja od devetoro obolelih, troje se vratilo iz Crne Gore, a ima ih i iz Turske, Albanije... Znamo da brojevi lako mogu da se povećaju - upozorio je epidemiolog dr Predrag Kon na konferenciji za medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)