DESET GODINA TRAŽE KUPCA ZA KLUB VOJSKE: Direkcija za imovinu oglasila prodaju 68 vojnih objekata

Z.R.

04. 09. 2020. u 12:43

DRŽAVA Srbija ponudila je na prodaju 68 nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije.

ДЕСЕТ ГОДИНА ТРАЖЕ КУПЦА ЗА КЛУБ ВОЈСКЕ: Дирекција за имовину огласила продају 68 војних објеката

Foto: MO

U oglasu koji je objavila Republička direkcija za imovinu navodi se da se mogu dostaviti pisane ponude za Klub Vojske u Požarevcu koji se prodaje za milion evra, koji se inače prodaje još od 2011. godine, ali bez uspeha.


Na prodaju je i kompleks Carina u Smederevu čija je početna cena 2,4 miliona evra, kao i kompleks Provalija u Sremskoj Kamenici - 368.000 evra. Na spisku vojnih objekata koje traže nove vlasnike je i Mišeluk - Gornja Kamenica, čija je početna cena 1,2 miliona evra, Alibegovac u Novom Sadu koji je ponuđen za 388 hiljada evra, dok se za 100 hiljada evra prodaje Grkljan u Zaječaru. Za većinu ovih vojnih objekata već je bila oglašena prodaja, ali nisu pronađeni kupci.

Vojna skladišta Vinarce kod Leskovca ponuđena su za 168 hiljada evra, skladište Reka Ostružnica na beogradskoj Čukarici za 752 hiljade evra, Iline vode u Kragujevcu po početnoj ceni 226 hiljada evra, komandu u Srbobranu za 220 hiljada evra, kao i Klub vojske u Negotinu čija početna cena je 280 hiljada evra.

Ponuđeni su i kompleks Zabrđe u Petrovcu na Mlavi za 60 hiljada evra, Industrijski kolosek u Nišu za 179 hiljada evra, Bukovac u Petrovaradinu za 77,8 hiljada evra, skladište Potok Mesić u Vršcu za 637 hiljada evra, Barice u Raškoj za 109 hiljada evra, Kličevac - vežbalište u Valjevu - 124 hiljade evra, i Stanišin rid u Surdulici za 21 hiljadu evra.

Država prodaje i Vojni kompleks Mira - skladište u Leskovcu koji je ponuđen za 695 hiljada evra, i kompleks Vila Katarina u Knjaževcu za 18.000 evra.
Više od polovine ponuđenih nekretnina su poslovni prostori, najviše u Beogradu, a zatim i u Nišu i Valjevu.

Rok za podnošenje ponuda je 15 dana, a posle komisijskog otvaranja ponuda odluku o najpovoljnijim doneće komisija.

Republička direkcija za imovinu navodi da će visina ponuđene cene biti odlučujuća u izboru kupca.

PRODAJA IZ TRI PUTA

Kada Direkcija prodaje imovinu u državnom vlasništvu objekte prvo nudi po procenjenoj ceni, a potom se ona spušta na 80 odsto procenjene vrednosti. U trećem krugu, u skladu sa Zakonom o javnoj svojini nekretnine se mogu kupiti za 60 odsto vrednosti. Zbog ovog postupka najčešće se i dešava da potencijalni kupci čekaju poslednji, treći krug prodaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas