KORAK BLIŽE PRVOM KORAKU: Mala Sofija stigla u Los Anđeles

Novosti onlajn

23. 08. 2020. u 11:21

JEDNOGODIŠNjA Sofija Markuljević, koja je ujedinila humane ljude Srbije, stigla je na lečenje u Los Anđeles, objavili su njeni roditelji na društvenim mrežama.

КОРАК БЛИЖЕ ПРВОМ КОРАКУ: Мала Софија стигла у Лос Анђелес

Foto: Facebook/Za Sofijin prvi korak

Vest o dolasku male Sofije u Los Anđeles obradovala je brojne korisnike društvenih mreža, gde njeni roditelji Stefan i Marija redovno obaveštavaju javnost o stanju devojčice i daljoj proceduri lečenja.

U stotinama komentara koji se nižu ispod objave stigle su poruke podrške porodici Markuljević, u kojima su građani poželeli sreću u daljem lečenju.

Kako su roditelji male Sofije ranije najavili, predviđeno je da devojčica u Americi ostane tri-četiri meseca.

Sofija Markuljević je rođena kao zdravo dete, sa visokom ocenom devet. Tokom prvog meseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mesecu Sofija potpuno prestaje da pomera ruke.

Sa dva i po meseca je utvrđeno da je u pitanju retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest - spinalna mišićna atrofija tip 1.

Lek za ovu bolest je najskuplji na svetu – košta neverovatnih 2.100.000 dolara i registrovan je samo u Americi.

Mesecima je Srbija prikupljala novac za Sofijino lečenje, uključili su se brojne poznate ličnosti, kompanije, mediji. I prva pobeda je posginuta – 30. jula Markuljevići su objavili da je novac prikupljen.

I najbolji teniser sveta Novak Đoković uključio se u akciju obezbedivši privatan let za Ameriku. Čak je učestvovao i svetska zvezda Kristijano Ronaldo koji je donirao dres za pomoć maloj Sofiji.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima