KON O SMRTI MAJKLA ODŽOA: Odgovorio da li je poznati košarkaš preminuo od virusa korona (VIDEO)

Novosti online

09. 08. 2020. u 15:25

U SRBIJI je, prema poslednjem preseku, na korona virus testirana 6.251 osoba, njih 236 bilo je pozitivno, a preminulo je devet pacijenata.

КОН О СМРТИ МАЈКЛА ОЏОА: Одговорио да ли је познати кошаркаш преминуо од вируса корона (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Tanja Valić/EPA

Javnosti se obratio epidemiolog Predrag Kon, i on je rekao da je trenutno hospitalizovano 2.999 pacijenata u bolnicama u Srbiji.

- Iz dana u dan se sve manje registruje sumnji na kovid, međutim to ide sporije nego što bi se to očekivalo od pražnjenja bolnica. Brojevi su i dalje visoki, situacija je i dalje nesigurna - kaže Kon.

Doktor Kon nije mogao da odgovori na pitanja o smrti košarkaša Odžoa jer nema podatke.

- Mislim da će kliničari bolje odgovarati na ova pitanja s obzirom na neke informacije koje smo od njih dobijali. U svakom lsučaju jasno je da je posle svake infekcije, pogotovo kovidom potrebno dati određeno vreme za rekovalescenciju. Ali, to ne bih povezivao sa ovim slučajem jer jednostavno nemam podatke za tako nešto. Ono što se zna jeste da je to bio iznenadni srčani udar, druge podatke nemam - zaključio je.

Kada je reč o novoj školskoj godini, Kon je rekao je da će se sastanak Kriznog štaba na tu temu održati u utorak.

- Samo zdravo dete može da ide u školu, roditelji će nam biti saradnici. Biće potrebno da svako jutro mere temperaturu deci, da pomognu i razgovaraju o tome s decom, što će se sve videti i kroz priloge koji će biti objavljeni na televiziji. Samo ponašanje u školi će biti definisano za nastavnike i učenike- objasnio je epidemiolog.

On je istakao da u nekim zemljama postoje izrazito negativna iskustva sa povratkom dece u škole, i da zato moramo posebno obratiti pažnju.

- Bitno je da u tim mlađim uzrastima nemamo teže slučajeve, niti postoji viši nivo transmisije. Naravno biće u pripravnosti sve epidemiološke službe, i mi pratimo situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda