REGISTRACIJA RUSKE VAKCINE 12. AVGUSTA: Evo ko će je prvi primiti

Novosti online

07. 08. 2020. u 11:55

RUSKA vakcina, koju je napravio centar „Gamalej“, biće registrovana 12. avgusta, a prvi će primiti medicinski radnici i stariji stanovnici zemlje, saopštio je zamenik ministra zdravlja Rusije Oleg Gridnjev.

РЕГИСТРАЦИЈА РУСКЕ ВАКЦИНЕ 12. АВГУСТА: Ево ко ће је први примити

Foto: VP.ru

- Vakcina će biti registrovana 12. avgusta. Sada je u toku poslednja, treća faza testiranja. Ispitivanje vakcine je veoma važno. Treba da shvatimo da vakcina mora biti bezbedna. Prvo će se vakcinisati medicinski radnici i starija lica - rekao je Gridnjev.

On je dodao da će biti moguće oceniti efikasnost vakcine tek kada se formira imunitet u populaciji.

Pres-služba Ministarstva zdravlja Rusije takođe je demantovala navode „Blumberga“ da je zvaničnicima i medicinskim radnicima u Moskvi predlagano da se vakcinišu protiv korone, istakavši da je vakcinisanje stanovništva moguće tek nakon zakonske registracije vakcine.

Ranije je ministar zdravlja Mihail Muraško saopštio da je masovna vakcinacija protiv virusa korona u Rusiji planirana za oktobar.

Klinička testiranja vakcine koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamalej“ započeta su na Univerzitetu „Sečenov“ 18. juna.

U testiranju je učestvovalo 38 dobrovoljaca, a potvrđena je bezbednost vakcine. Svi su stekli imunitet na virus koronu.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Šta su svetski trendovi, a kako je u Srbiji?