BRNABIĆ O POČETKU ŠKOLE: “Batut” će imati poseban tim za vezu sa školama i roditeljima

Tanjug

31. 08. 2021. u 20:47

GOVOREĆI o početku školske godine, Brnabić je rekla da će Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" imati poseban tim ljudi koji će se baviti komunikacijom sa školama i roditeljima i koji će pratiti situaciju.

БРНАБИЋ О ПОЧЕТКУ ШКОЛЕ: “Батут” ће имати посебан тим за везу са школама и родитељима

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

-Mi ćemo situaciju pratiti u okviru Kriznog štaba i reagovati po potrebi ukoliko neka škola treba da se prebaci na kombinovanu nastavu ili onlajn nastavu, poručila je Brnabić.

Podsetila je da u 15 lokalnih samouprava učenici u srednjim školama kreću od sutra na kombinovanu nastavu, a u Tutinu na onlajn nastavu zbog epidemiološke situacije.

Brnabić je najavila da će sutra sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem posetiti u Staroj Pazovi jednu od škola koje su u potpunosti renovirane i u koje će sada krenutu nova generacija đaka prvaka.

Premijerka je ocenila da je izuzetno važno da deca krenu u školu i da u njoj budu što duže i istakala da onlajn nastava, koja se odvijala tokom pandemije, ne može da se uporedi sa normalnom nastavom u školi i kontaktima koji se u školi ostvaruju.

-Ne samo između nastavnika, učitelja, profesora i dece, već i njihovim međusobnim kontaktom. To je posebno važno za najmlađe osnovce od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, zaključila je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)