UHVATILI NEMAN OD SKORO 15 KILOGRAMA! Kapitalna štuka upecana u Međuvršju - Čačani ponosni na trofej (FOTO)

V. I.

12. 07. 2021. u 13:56

REČNU neman – štuku tešku 14,5 kilograma proteklog vikenda u jezeru Međuvršju, u Prirodnom dobru Ovčarsko-kablarskoj klisuri, upecali su Čačani Tomo Bošković, Dragan Novaković zvani Beli i Dragan Stevanović.

УХВАТИЛИ НЕМАН ОД СКОРО 15 КИЛОГРАМА! Капитална штука упецана у Међувршју - Чачани поносни на трофеј (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

Kapitalca su namamili na malog karaša (živa riba), i to, kako kažu ovi iskusni ribolovci, običnim kineskim štapom dugačkim tri metra, dok je struna bila debljine 0,40 milimetra.

Ovo ne bi bila posebna vest da nije poznato da je svetski rekord upecana štuka u Rusiji, koja je težila 15,7 kilograma.

Borba sa nemani trajala je punih pola sata. Mislili smo da je u pitanju som, ali kada sam video da iz vode izlazi štuka bili smo presrećni. Vreme pecanja je bilo 8.15 časova ujutru, i to se dešavalo pored trske, gotovo na samoj obali, preko puta manastira Jovanje. U jezeru je dubina osam metara, a ribu smo upecali na dubini od oko dva metra – rekao nam je Tomo.

FOTO: Privatna arhiva

Kapitalne štuke u jezeru Međuvršju do sada su težile najviše desetak kilograma, pa je ova vest brzo protutnjala među ribolovcima koji su upućivali čestitke Tomu, Belom i Draganu. Pravo čudo je da su istog dana ovi ribolovci upecali i šarana teškog 9,2 kilograma.

Pobedu našeg Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, proslavili smo upravo uz specijalitete koje smo pravili od našeg trofejnog ulova – kazao nam je Tomo, koji je pohvalio ribočuvarsku službu Prirodnog dobra, zahvaljujući kojoj je, kako zaključuje, sačuvan riblji fond u jezeru Međuvršje.

Tomo je, inače, poznati čačanski lovac i ribolovac, kao i kinolog, koji uzgaja lovačke kerove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024