KOLONE NA GRANICAMA SE NE SMANJUJU: Ukoliko krećete na put - izbegavajte ove prelaze

Novosti onlajn

04. 07. 2021. u 17:36

LETO i sezona godišnjih odmora doneli su i prvi talas tranzitnih turista iz Zapadne Evrope i pojačan saobraćaj na graničnim prelazima, pa se tokom dana mogu očekivati duža zadržavanja.

КОЛОНЕ НА ГРАНИЦАМА СЕ НЕ СМАЊУЈУ: Уколико крећете на пут - избегавајте ове прелазе

Foto: Printscreen/AMSS

Najveće gužve na granicama ovog popodneva zabeležene su na prelazu Gradina i Horgoš, gde su prema informacijama iz AMSS, čekanja višečasovna.

Prema poslednjim informacijama, zadržavanja na prelazu Gradina na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj su oko 240 minuta. Na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju čeka se oko 45 minuta. Na izlazu iz naše zemlje na ovom prelazu nema gužve.

Foto: Printscreen/AMSS

Na graničnom prelazu Preševo na ulasku u Srbiju zadržavanja su do 90 minuta. Na izlazu iz Srbije ka Severnoj Makedoniji, na graničnom prelazu Preševo čekanja su do 60 minuta.

Gužve su primećene i na prelazu Kočuman a čekanje je i do 40 minuta. Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja. Kako iz AMSS napominju, promećene su gužve na naplatnoj stanici Pazova gde su zadržavanja do 15 minuta.

Najviše je srpskih turista, ali i stranaca koji se vraćaju iz Grčke, a ima i Makedonaca koji idu na vakcinaciju u Vranje. Gužve se očekuju do kraja dana, pa se vozačima savetuje da koriste alternativni prelaz - Prohor Pčinjski, na kojem nema gužve.

Važno je i da turisti pre puta obrate pažnju šta im je potrebno za ulazak u Grčku, pošto je u subotu bilo neprijatnih situacija i neki putnici su morali da se vrate u Srbiju da bi uradili PCR test.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom trenutno nema gužve. Rano jutros bilo je nešto više automobila na prelazu Gostun, pa se na izlazak iz zemlje čekalo oko sat vremena.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili